IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бууткемп – емоция без край

30 април 2013 05 20

Казармите се превърнаха в отживелица, но спазването на хранителен и двигателен режим има своята нова и забавна форма

Снимка: ultimatetraining.bg

Снимка: ultimatetraining.bg

Тренировките в залата винаги са страхотно изцеждащи, но емоцията от споделеното усещане за такава сред природата, е наистина уникално. Ето защо през определен период от време някои кросфит и бодибилдинг клубове (включително и ние от Cfit Bulgaria) бягат от големия град и правят лагери далеч от мръсния въздух, боклуците и колите.

Бууткемп-ът е именно това - вид спортен лагер с комбинация от добра храна, здрава тренировка, чист въздух и много положителни емоции. Обикновено го организираме през уикендите – петък, събота и неделя. Там тренираме по два пъти на ден, участниците се хранят здравословно и има време за почивка и забавления.

Ако сте ходили на спортен лагер, то може да придобиете представа за какво става въпрос. Само че този път няма зловещ треньор, който да ви буди в 5 ч. и да ви наказва, защото в 22 ч. не сте в леглото или не можете да пробягате 5 км. загрявка на плажа с другите.

Снимка: ultimatetraining.bg

Важно е да се знае, че това не е лагер за мъчения, а място, на което преди всичко се стремим да се отърсим от стреса и ежедневното напрежение. Участниците са както мъже, така и жени. Доста често се случва след лагер някой да се похвали, че е свалил 1-2 килограма от теглото си. Това се получава и като резултат от режима, който се спазва там – хранителен и двигателен.

Снимка: ultimatetraining.bg

Обединява ни желанието да споделяме емоции, да тренираме заедно и да се забавляваме, да се откъснем поне за малко от забързания градски ритъм и да се пренесем сред природата. Не обичаме да повтаряме местата, на които ходим и затова всеки път е различно. Приготвяме храната си сами, като се стремим тя да е от екологично чисти продукти и райони, с ясен и контролиран произход. Задължително следваме определен хранителен план, изготвен предварително.

Снимка: ultimatetraining.bg

В залата бууткемповете са постоянна практика. Те определено допринасят за сплотяване и мотивиране на трениращите и засилват социалния елемент в тренировките. Всички в залата са приятели, но когато дойде време за състезание се изправят един срещу друг да премерят сили. След тренировката отново са приятели.

Снимка: ultimatetraining.bg

Вече сме обиколили почти цяла България и затова решихме следващият кемп да е на морето...и то не къде да е, а в Гърция. В края на месец май ще отидем да се позабавляваме на Халкидическия полуостров за цели четири дни- далеч от градската суета и близо до морето. Този път въпросът с храната ще стои по- различно – ще се оставим в ръцете на нашите приятели от хотела, които ще имат нелеката задача да ни омаят с изтънчени гръцки специалитети и подбрани мезета. На нас пък ни остава само да тренираме и да се забавляваме, събирайки слънчеви лъчи и приятни емоции.

Кирил Любенов, треньор по кросфит в Ultimate Training ; www.ultimatetraining.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари