IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стречинг упражнения за добър тонус- подготовката

26 април 2006 10 40

Когато стресът и няколкото килограма над нормата ви дойдат в повече, можете да намалите и едно и другото със стречинг упражнения

Стречинг упражнения за добър тонус- подготовката

Когато стресът и няколкото килограма над нормата ви дойдат в повече, можете да намалите и едно и другото със стречинг упражнения.

Те раздвижват ставите и разтягат последователно всички мускулни групи. Упражненията са идеални за хора, които не са практикували друг спорт преди това, такива, които се чувстват много изморени и напрегнати.

Можете да включите стречинг упражненията към обичайната си спортна програма. Добре разтегнатите мускули работят по-добре и резултатите ви във фитнес залата няма да закъснеят.

С малко практика, тези движения ще ви помогнат дори да успокоите мускулни травми, породени от лоша позиция на тялото.

Подготовка:

Осигурете си достатъчно място в стаята, в която ще тренирате. Ако можете да правите упражненията на открито, още по-добре.

Не се изисква специално облекло и обувки. Стречингът, както и йогата, се практикуват с боси крака. Важното е дрехите да са ви удобни и да не ви стягат в талията.

Трябва ви също гимнастическа постелка или тънък дюшек, на който да правите упражненията.

За да се настроите подходящо, използвайте лека музика, която предразполага към медитация.

Започнете бавно, без да се насилвате. Ако не успеете да изпълните някое упражнение, не се изнервяйте, а преминете към следващото. С времето мускулите ви ще свикнат на напрежението и ще можете да правите всички упражнения.

Преди да започнете със самите движения, отделете няколко минути за коремно дишане. Така ще наситите организма и мускулите си с кислород и ще намалите стреса.

По време на тренировката дишайте равномерно и дълбоко. Това ще помогне на мускулите ви да се отпуснат.

Вижте тук стречинг упражненията

КоментариКоментари