IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плосък корем = мисия възможна

9 юли 2013 13 30

Една от най-трудните зони за стягане също може да бъде разбита

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Топлите морски дни наближават, а с тях и крайният срок, до който трябва да сте влезли във форма. Диетата може да ви помогне да свалите някой излишен килограм, но не и да изваете красиво, стегнато тяло.

Както знаете, коремната зона е една от най-трудните за поддръжка, както при жените, така и при мъжете. По тази причина трябва да положите повече усилия, за да се сдобиете с плосък корем, който с радост да показвате.

Ето и „рецептата" за страхотен корем, включваща пет упражнения:

1. Първото упражнение се нарича „планк". Всичко, което трябва да направите, е да легнете странично на пода, подпирайки се с една ръка, свита в лакътя. Краката са един върху друг, а тялото остава статично. Задръжте за 30 секунди и след това се отпуснете. След като овладеете това упражнение, ще видите, че вашите коремни мускули стават по-силни и издръжливи.

2. Второто упражнение е продължение на първото – страничен планк. За да го изпълните, трябва да заемете сходна позиция настрани, само че пренасяйки тежестта си върху дланта и с леко кръстосани крака. След като сте заели тази поза, трябва да повдигнете задния си крак към гърдите и да го върнете в изходното му положение. Повторете упражнението няколко пъти от всяка страна.

3. Третото упражнение не може да бъде направено у дома, не и ако нямате лежанка и топка. Всичко, което трябва да направите, е да легнете върху лежанката с краката нагоре така, че да напрягате коремните си мускули. Трябва да се наведете напред около 50 градуса над лежанката. Опънете ръцете си напред и вземете една топка. От тази позиция завъртайте тялото си наляво и надясно, като правите определен брой повторения за всяка страна. За по-голямо натоварване може да увеличите повторенията или тежестта.

4. Четвъртото упражнение също изисква допълнителни предмети. Поставете летва за свободни тежести в ъгъла на стаята. Хванете единия край на летвата с двете си ръце и леко разкрачете краката си. Опишете дъга с ръцете си, приклякайки с тялото си наляво и надясно. Упражнението може да стане по-трудно, ако добавите тежести в горната част на летвата.

5. Петото упражнение изисква голяма топка за фитнес. Застанете в поза за лицеви опори, като сложите двата си крака върху топката. Постарайте се да балансирате тялото си, както и топката. След като го направите, отдръпнете единия крак и го поставете на пода, а накрая отново върху топката. Изпълнете същото и с другия крак. Започнете с 20 повторения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари