IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите спортове за двойки

22 юли 2013 06 00

Общите тренировки ще се отразят добре не само на връзката ви, но и на вашата фигура

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Споделянето на едно и също хоби или общи тренировки е чудесен начин за сплотяване на отношенията. Не е нужно непременно двойката да бъде от един отбор, за да извлече нужните ползи. Тялото се стяга, независимо от тези подробности. Ако искате да подобрите фигурата си, заедно с отношенията със своя любим човек, вижте кои са най-подходящите видове спортове за двойки:

1. Боулинг. Не е много сигурно дали боулингът се брои за спорт, но при него се използват топки и специални обувки, така че може би се вмества в спортната графа. Боулингът е подходящ за по-мързеливи двойки, които не са толкова добри във физическата активност. Още един плюс – за да играе човек този спорт, той не се нуждае от тяло на атлет.


2. Колоездене. Карането на колело е много ефективно за стягане на тялото, неслучайно такъв уред има и във всяка фитнес зала. Колоезденето ви позволява да изследвате непознати места заедно със своята половинка. Стартирайте тренировките с колело на по-близки разстояния – например до парка за обеден пикник през уикенда. Още една причина да предпочетете колелото пред колата е, че по този начин спестявате гориво. В случай, че искате да увеличите времето, в което карате колело, започнете да ходите до работа и обратно с него.

3. Каякинг. Този спорт изисква специфична физическа натовареност и умение за работа в екип. По тази причина е препоръчително и двамата партньори да бъдат издръжливи и тренирани.

Снимка: Dreamstime

4. Тенис. Тренировките по тенис могат да бъдат наистина много изморителни. Благодарение на тях вие поддържате своето тяло и развивате своите рефлекси. Може да изберете да играете тенис един срещу друг или по двойки. В зависимост от моментните отношения на двойката и нейния хъс за победа може да прецените какъв тип игра ще бъде по-ползотворна за вашата фигура. Ако скоро сте имали скандал със своя партньор, най-добре е да се изправите лице в лице срещу него.

5. Голф. В момента голфът е един от най-престижните спортове, макар че не предлага особено физическо натоварване. Той може да бъде съчетан с класическа фитнес тренировка или друг натоварващ спорт. Положително качество на голфа е, че той е универсален спорт – тоест може да бъде игран от всички хора. На голф игрището вие събирате слънчеви лъчи, като едновременно чувствате, че правите нещо продуктивно заедно с половинката си.

Снимка: Dreamstime

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари