IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супер бавни серии или може ли час на седмица да е достатъчен за тонус

25 май 2006 13 31

Задокеански фитнес-инструктори твърдят, че са открили идеалната тренировка за поддържане на добър тонус без да има нужда да посещавате залата повече от два пъти седмично

Супер бавни серии или може ли час на седмица да е достатъчен за тонус

Гаранция за добро здраве е всекидневното средно натоварване, с продължителност поне половин час.

Забързаният начин на живот обаче подтиква хората да търсят всевъзможни начини за съкращаване на времето във фитнеса, без това да се отразява на фигурата им.

Задокеански фитнес-инструктори твърдят, че са открили идеалната тренировка за поддържане на добър тонус без да има нужда да посещавате залата повече от два пъти седмично.

Идеята на т.нар Super Slow ( Много бавни) тренировки е всяко повторение да се прави за 20 секунди, а не за стандартните 3-6.

Началното движение трябва да трае между 10 и 14 секунди, а обратното- от 5 до 10. Правят се само по 5 повторения, на мястото на обичайните 15.

Най-хубавата част от това е, че са ви нужни само две тренировки седмично по половин час, за да се поддържате във форма.

Създателите на програмата обещават, че така ще отслабнете и ще увеличите силата на мускулите. В момента на пазара в САЩ има две издателства, които предлагат книги за тази „революционна“ система за трениране, обясняват от iVillage.

Все още няма достатъчно изследвания, които да потвърдят или отхвърлят чудотворното действие на Super Slow.

Това, което е сигурно обаче, че с бавно изпълнение на сериите на които и да са упражнения в залата, се постига по-бързо орелефяване на мускулите.

Както и при другите упражнения, при бавните серии дишането е от огромно значение. Инстинктивно по време на усилието дишането спира, което натоварва прекалено много сърдечно-съдовата система. За това обръщайте сериозно внимание на дишането си ивдишвайте и издишвайте равномерно.

Освен това Super Slow не може да замени напълно аеробните упражнения като бягане, каране на колело или плуване.

Все пак, ако искате да опитате най-новата мания в САЩ, можете да комбинирате аеробните упражнения със Super Slow серии, като тежестите не трябва да са много големи.

Правете движенията бавно, но уверено. Направете почивка поне 48 часа между две тренировки и не очаквайте чудеса, все пак още няма сериозни изследвания за Super Slow. Все още.

КоментариКоментари