IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете „не“ на скуката в залата

1 юни 2006 08 48

Колкото и да сте мотивирани, идва момент, в който ви писва да правите едни и същи упражнения, нали

Кажете „не“ на скуката в залата

Колкото и да сте мотивирани, идва момент, в който ви писва да правите едни и същи упражнения, нали.

Вече сме се говорили за това, колко е важна мотивацията за упражненията и как да останете толкова навити да тренирате, колкото в началото.

Към това можете да прибавите и малки промени ще поддържат интереса ви към спорта.

Не се оставяйте на инерцията. Всяка седмица прибавяйте по едно ново упражнение, така ще държите и мозъка и тялото си „будни“.

Не е нужно да правите някакви генерални промени. Достатъчно е да сменяте всяка седмица уреда, на който правите кардио-упражненията.

Спазвайте програмата си, но променяйте реда на упражненията например. Ако атмосферата във фитнеса не ви харесва, изберете друго място, на което да тренирате.

Ако сте почитател на „груповите“ занимания като тае-бо, аеробика или йога, посещавайте различни групи, така ще запазите интереса си към заниманията.

Винаги търсете предизвикателство в тренировката, но в разумни граници. Повишавайте постепенно изискванията към самите вас, без да правите глупави силови демонстрации, които могат да доведат до сериозни травми.

Забавлявайте се докато се грижите за тялото си. Тичайте с кучето в парка, играйте с децата си или поритайте футбол с приятели.

КоментариКоментари