IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтернативен спорт за тези, които мразят упражненията

14 януари 2014 06 20

Има много начини, с помощта на които може да тренирате своето тяло

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Някои хора просто не харесват тренировките във фитнес залата, смятайки че упражненията там са прекалено статични или прекалено трудни. За тяхно щастие, фитнесът не е единственият начин човек да поддържа тялото си в кондиция. Има много различни начини това да се случи, като в нито един от тях не са намесени фитнес уреди! Ето и кои са спортните алтернативи, които могат да ви поддържат здрави и стегнати:

1. Упражнение за хора, които мразят движението: Колоездене.

Когато времето го позволява, може да се качите на колелото и да карате в парка или на някое спокойно място. Колоезденето е една от най-добрите тренировки за хора, които мразят да ходят на фитнес. Карането на колело подобрява сърдечносъдовата дейност, като едновременно с това човек се наслаждава на природата. Не на последно място – колоезденето повишава нивата на енергия.

2. Тренировка за хора, които мразят фитнеса: Уроци по танци.

Ако искате да се сбогувате с няколко килограма, но нямате сили/желание/време и т. н. да посещавате фитнес залата редовно, то задължително трябва да се запишете на уроци по танци. Салсата, например, е много подходящ избор, тъй като е много динамична и ритмична. Танцуването може да бъде една от най-добрите тренировки за хора, които мразят фитнеса. Със салсата можете да изгорите 600 калории за една сесия.

3. Упражнение за хора, които мразят движението: Йога.

Ползите от йогата са много – помага за по-добро дишане, удължава мускулите и дава тонус на целия организъм. Има различни видове йога, които може да опитате, в зависимост от нивото на трудност, за което сте подготвени. Какъвто и избор да направите обаче, със сигурност няма да сгрешите. Йогата е страхотен заместител на фитнеса, който освен, че помага за изграждане на мускулна маса и сила, има множество ползи за здравето.

4. Ефективно упражнение за хора, които мразят фитнеса: Канго джъмпс представлява специални ергономични пружиниращи обувки, с които каквото и движение да направи човек, не усеща силно натоварване. Всякакъв вид тренировка може да се практикува по този начин, което е истинско облекчение за хората, които мразят фитнеса. Макар човек да не се чувства изморен след канго джъмпс (сякаш изобщо не е тренирал), резултатите говорят друго нещо. Почитателите на този вид тренировка споделят, че не чувстват затруднения при упражненията и нямат търпение да тренират отново и отново!

5. Упражнение за хора, които мразят движението: Въртене на хавайски обръч.

Това е още една подходяща алтернатива на фитнеса, с чиято помощ може да получите стегнат корем, ръце и бедра. Също така само за 30 минути въртене на хавайски обръч се изгарят около 200 калории. Всичко, от което имате нужда, е подходяща музика и видеоклипове с различни движения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари