IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хайди Клум: Ям всичко без хляб и паста

15 февруари 2014 09 20

Известната германка призна, че метаболизмът ѝ се променя и трябва да спортува повече

Снимка: Women's Health

Снимка: Women's Health

Хайди Клум показа своите перфектни извивки на корицата на мартенския брой на сп. Women's Health. 40-годишният топмодел е една от най-добре изглеждащите дами за възрастта си и макар да не дефилира на модния подиум, продължава да позира за модни фотосесии и да бъде лице на различни марки. В медията германката, която наскоро скъса с бодигарда си, издаде, че постоянно посещава фитнеса и се старае да се движи максимално в ежедневието си.

„Или се занимавам с децата, или разхождам кучето, скачам в басейна, а и сме си направили гигантски трамплин в двора“, обясни Хайди как хаби екстра калории и извън залата.

„От време на време се качвам на бягащата пътека, но не я обичам много. Предпочитам да бягам на въздух, особено в Ню Йорк. Там задължително тичам на Уест Сайд Хайуей, където се вдъхновявам и от другите спортуващи. Пълно е с хора, които тичат. Ако ходиш всеки ден, накрая започваш да ги разпознаваш. Те бягат рано сутрин по едно и също време и ме мотивират, защото си казвам, че ако те могат, мога и аз“, добави красавицата.

Дамата сподели още, че с възрастта метаболизмът се променя, което е и една от причините тя да е толкова активна.

„Метаболизмът определено се променя, когато навършиш 40. Мислех, че при мен няма да се случи, но съм грешала. Ако хапвам повече, трябва и да се упражнявам повече. Ям всичко без хляб и паста. Искам ли да ям паста? Да, но избирам да не го правя“, издаде германката.

Понякога обаче Хайди съзнателно се поддава на изкушенията. „Бях на вечеря навън. И този сезон на мода са трюфелите. Трябваше да си поръчам пица с трюфели или паста с трюфели... Майка ми например, готви почти всичко със сметанов сос. Всеки път, когато ме посещава и бум – качвам по някой и друг килограм“, обясни майката на четири деца.

Снимка: Women's Health

Страстта на Клум към фитнеса включва не само самите движения, а и облеклото за спорт. Дамата е дизайнер на маратонки, спортни топове, клинове и якета за марката New Balance. И тъй като тя не е експерт по техническата обработка на дрехите и аксесоарите, заяви, че отговаря за цветовете и десените.

„Не се опитвам да изобретя нови маратонки. Аз се ограничавам до цветовете и шарките като тези дигитални принтове, които приличат на цвете с калейдоскопичен ефект“, каза Хайди.

Германката обясни, че въпреки възрастта си, се чувства комфортно в тялото си и има самочувствие. Според нея една от причините за това е, че е израсла в Европа, където хората са по-освободени относно физиката си и не се притесняват от възрастта и промените, които настъпват в тялото им. „Аз ли? Винаги съм се чувствала добре в тялото си и съм била уверена в себе си“, сподели на финала Клум.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари