IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 грешки по време на тренировка

26 юни 2014 11 20

Проверете дали трябва да промените подхода си в спортуването

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повече не значи по-добре. И не е вярно, че може да ядете каквото си поискате през деня, защото вечерният крос ще изгори калориите. Има още много такива разпространени грешки, които често са причини за лошите резултати от тренировките ви. Вижте кои са те.

1. Ще се справите сами!

Много хора с немного добра форма, често не правят подходящите за тях упражнения или не ги изпълняват правилно. Така се повишава рискът от травма или неефективност. Посещавайте професионална спортна зала или тренирайте под наблюдението на инструктор.

2. Повече не значи по-добре.

Шест тренировки на седмица може и да изглежда старателна физическа активност, но ефективността едва ли ще е такава, каквато ви се иска. Мускулите трябва да се възстановят, а претоварването не дава резултат. Разпределете си тренировките между три и пет пъти в седмицата, но да са интензивни.

3. Тренирате с малки тежести.

Много хора смятат, че малките тежести с много повторения дават по-добри резултати. Вместо това използвайте по-големи тежести и правете между 8 и 12 повторения, за да изгорите мазнините и да изградите релеф на мускула.

4. Следвате грешни съвети.

Роднини, приятели и познати споделят с вас различни видове тренировки и упражнения. Това е лесно, но и опасно. Всеки е уникален и правилата за едни не работят при други.

5. Неправилно хранене.

Излишъкът от храна не може да се „изгори“ във фитнеса. Балансът между пълнозърнести култури, зеленчуци, протеини, плодове и други – в това не можете да излъжете организма си.

6. Една и съща тренировка.

В този случай тялото ви ще започне да се държи като капризна жена. То постоянно иска нещо ново и ще трябва да се грижите да му го осигурявате.

7. Изпълнявате упражненията прекалено бързо.

В тренировките контролът и ритмичното средно темпо са решаващи (освен ако самото упражнение не е за ускорение). Пресата ви няма да се образува по-бързо, но травмите ви чакат зад ъгъла.

8. Пропускате разгрявката.

Ако пренебрегвате разтягането на мускулите преди и след тренировка, значи подписвате договор с невидимата болка в гърба, шията, раменете и на други места по тялото.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )