IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренирайте сутрин, ползите са много!

15 август 2014 06 55

Ставането малко по-рано си заслужава, вижте защо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Голяма част от хората предпочитат да поспят повече, да отидат на работа и вечерта, ако имат време и желание да се изстрелят към залата или бърз джогинг. Доказано е обаче, че сутрешната тренировка е далеч по-ефективна, а освен това има и повече ползи за вас.

Ето и какво са те:

Повишава продуктивността

Когато спортувате сутрин, без значение дали правите упражнения, тичате или просто се разхождате, повишавате продуктивността си. Това е така, защото тялото и умът са заредени с енергия и по-лесно се фокусирате и организирате за задачите. Освен това, дисциплината сутрин е далеч по-силна, отколкото след работа. Ако имате натоварен и напрегнат ден, вероятността да ви се тренира е малка, мотивацията също.

Повишава креативността

Бонус към намаления стрес и повишената енергия е по-голямата креативност. Куп изследвания са доказали, че умът е по-спокоен и отворен за идеи след като тялото е натоварено.

По-добро настроение

Ако искате да посрещнете с усмивка тежкия работен ден, то трябва да се постараете да снабдите тялото с хормони на щастието. Това е възможно лесно с тренировка.

По-добър сън

И не на последно място, спортът сутрин ви осигурява спокоен и дълбок сън през нощта.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари