IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да имате в домашния си „фитнес“

6 юли 2015 05 00

Малко, леко и лесно преносимо навсякъде!

Снимка:Vogue

Снимка:Vogue

Не всеки обича да се поти в залата, да ползва употребявани от други уреди, да чака за тях понякога и час и да се тревожи дали другите не го гледат с прекалено любопитство или насмешка. По тази причина много хора предпочитат да тренират в дома си. Хем всичко им е под ръка и не се съобразяват с часове, хем могат да спортуват, колкото време и желание имат.

Да, ако нямате професионално оборудвана фитнес зала в жилището си, спортният ви кът едва ли може да се сравни по разнообразие със залата, но пък пак може да тренирате напълно пълноценно цялото си тяло. Какво обаче задължително трябва да притежавате?

Постелка

Тя ви помага да предпазите тялото си от твърдата повърхност на паркета и плочките, както и от евентуално пързаляне, ако подът е хлъзгав. Ще ви бъде полезна при всички упражнения на земя (планкове, лицеви опори, коремни преси, разтягане...).

Степ

Той е малък и удобен за местене. Изключително полезен при кардио тренировки за дамите. Може да бъде използван и като лежанка за вдигане на тежести.

Топка за фитнес

Има куп упражнения, които може да правите с нея. Може да я използвате, дори когато сте бременни или имате някакви контузии. Помага ефективно за стягане на коремните мускули и дупето (дори когато пружинирате от седнало положение на нея пред телевизора!).

Въженце

Скачането на въже е сред най-ефективните упражнения за горене на калории и стягане на цялото тяло. То може да ви послужи за загрявка, за финал или като част от кръгова тренировка. Не заема място и е лесно за употреба.

Ластици

Те създават по-голямо съпротивление на движението и ви помагат за изграждане на сила (особено ако не обичате тежестите), гъвкавост, издръжливост.

Дъмбели/пясъчни тежести за ръце и крака

Дамите не вдигат щанги, но тежестите са важни за тренировките за сила. Съобразно теглото и възможностите си може да изберете точните килограми. Ако искате да скачате и да правите други кардио упражнения, удобен вариант са пясъчните тежести за ръце и крака.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари