IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да миришете добре във фитнеса

28 ноември 2018 13 00

Потенето не е извинение да миришете лошо

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Миризмата на тялото може да отблъсне хората от вас. А във фитнеса е доста трудно да ухаете на хубаво, при условие че се потите непрестанно. И все пак не се предавайте в битката с неприятната телесна миризма и работете върху хигиенните навици.

Какво можете да направите, за да подобрите аромата си:

Вземете душ преди фитнес

Вероятно ви звучи малко нелогично, тъй като след посещението в залата пак ще трябва да се къпете. Но помислете малко… ако измиете хубаво тялото с ароматен душ гел, вие ще премахнете натрупаните бактерии върху кожата, които са причината потта ви да мирише неприятно.

Променете хранителните си навици

Имайте предвид, че храната до голяма степен е отговорна за миризмата на тялото ви. Ако консумирате чесън, лук, лютиви храни и т. н., няма да ухаете на рози.

Използвайте антиперспиранти

Антиперспирантите са средството, което може да регулира потта ви, а оттам и аромата на тялото ви.

Инвестирайте в качествено спортно облекло

Материята на екипа ви е доста важна. Изкуствените платове причиняват освен раздразнение на кожата и допълнително потене. Най-добрият вариант е да заложите на памучно облекло или памук с еластан, който да не ограничава движението ви. Екипът ви трябва да може да абсорбира потта и да позволява на кожата да диша.

Използвайте кърпи

Кърпата в залата е важна, за да обира потта от тялото ви. Колкото повече се задържа върху кожата ви, толкова по-миризлива става тя.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари