IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забележите фалшивия треньор

1 април 2019 05 30

Измамникът няма да ви помогне да влезете във форма

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В залата или извън нея можете лесно да срещнете хора, които да си предложат услугите да ви тренират. Ако самите вие нямате познания какво да правите в залата и как да подобрите формите си, това е чудесна възможност. Бъдете нащрек, има доста псевдотреньори, които не само ще ви вземат парите без резултати, но дори може да ви навредят.

Как да разберете дали си имате работа с такъв:

Той игнорира вашите оплаквания за болежки

Треньорът като цяло трябва да изисква дисциплина и да ви кара да давате най-доброто от себе си. Болката в мускулите е индикация, че ги натоварвате и те работят, но тя не трябва да бъде пренебрегвана с лека ръка. Крайната цел на треньора не е да ви изтощи до степен, в която ще рухнете на пода, а да подобри техниката ви, да развие издръжливостта, силата и мускулите ви и да имате видими резултати, когато се погледнете в огледалото. Ако той/тя постоянно ви повтаря, че трябва да боли и ви мъчи с още повторения и тежести, когато видимо вие не сте в състояние да продължите, то си имате работа с някой самозванец.

Оправдава липсата на резултати с графика на посещения

Попаднете ли на треньор, който иска да сте в залата 7 дни в седмицата с обяснението, че само тогава ще има видими резултати, бъдете нащрек. Редовните тренировки са задължителни, това е факт. Но повечето тренировъчни планове се базират на 3-4-5 посещения в залата. Оправданията му са с цел да не прозрете какъв измамник е той/тя.

През цялото време е на телефона

Когато ви даде някое упражнение, не е нужно да ви виси на главата всяка секунда, но говоренето по телефона е лош знак. В крайна сметка вие си плащате не само да ви казва какво да правите, а и постоянно да ви коригира, мотивира, поощрява. Ако той е на телефона, това няма как да се случи.

Обижда ви

Между мотивация и обида има разлика. За да ви надъха да постигате резултати, истинският треньор ще ви дава примери, които да ви вдъхновят и ще ви поощрява и за най-малката промяна във физиката ви. Измамникът не е мотиватор, а точно обратното. Той може да ви накара да се чувствате зле като постоянно ви повтаря как не работите достатъчно, как тялото ви никога няма да изглежда добре, ако не правите еди-какво си; като постоянно ви сравнява с недостижими модели и вие знаете, че няма как да постигнете такива резултати. В случай, че попаднете на такъв „инструктор“, червената лампа веднага трябва да ви светне.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари