IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че е готов за брак

30 ноември 2011 11 50

Вече не му се лудува, започва да иска деца и прави планове за бъдещето...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мъжете и бракът – чудите ли се кое е онова нещо, което е способно да ги вкара в едно изречение? Ако сте от онези, които в момента се опитват да накарат гаджето си да им предложи, то имаме една добра и една лоша новина. Добрата е, че можете да спрете да го манипулирате, притискате и увещавате. Лошата е, че всъщност не можете да направите нищо, с което да ускорите процеса. Мъжете по Земята се влюбват и се женят всеки ден, но те имат индивидуален биологичен часовник. Ако той е готов, ще го направи. Ако обаче не е, то по-добре изчакайте момента и не се превръщайте в маниачка. Всъщност, всичко е до приоритети – ако нямате търпение просто да се омъжите, то по-добре потърсете някой, който е готов да се обвърже, без убеждаване. Как ще познаете ли? Ето ви и четирите признака, че пичът е готов за брак:

Гуляите по баровете са вече минало

Според множество направени проучвания, ергенските свърталища вече не се струват добро място на мъжете, които искат да се оженят.

30-годишен анкетиран мъж споделя: „Години наред прекарвах всяка петъчна вечер по баровете и дискотеките. След това осъзнах, че всъщност само се преструвам, че ми е забавно да вися по локалите, да пия и да налитам на момичета, които не са заинтересовани. Мисълта да си остана вкъщи и да релаксирам изведнъж ми се стори много по-хубава."

Той най-после става финансово стабилен

Известна калифорнийска психоложка обяснява ситуацията: „Мъжете наистина имат биологични часовници, но те са много различни от женските. Например, когато мъжете са почувствали, че са готови за брак това, което на първо място правят, е да се подсигурят финансово и по този начин да имат сигурност, когато създадат семейство. Така че, ако приятелят ви все още си плаща сметките със закъснение, или предпочита да пръска парите си за разни скъпи джаджи или удоволствия, то той просто не е готов с ролята на съпруг, който да издържа жена и деца. Това е много важен знак, защото дори и да твърди, че иска да се венчае, действията му казват истината."

У него се появява желание да бъде баща

Психолозите са безкомпромисни: „Той е готов за брак, когато започне да се заглежда в децата (не в онзи смисъл) и започне да коментира колко хубави би били неговите." Факт е, че повечето мъже искат да са достатъчно млади като бащи, за да могат да учат синовете си да ловят риба, да ритат, да карат колело и да правят всякакви такива „мъжки работи" заедно.

Изследванията сочат, че възрастта може да има огромно влияние върху отношението му към брака. На Запад, повечето мъже с висше образование не считат брака за сериозна възможност преди да навършат 26. Всъщност, те започват да се замислят за семейство в периода между 28 и 33 години. Склонни сме да вярваме, че у нас тези граници са изместени дори още по-напред във времето. Като цяло, много социолози са на мнение, че мъжете изпитват най-голямо желание за брак, когато навършат 37.

Разбира се, всичко е относително. Това са само примерни граници.

На теория е вашият приятел, на практика – вашият съпруг

Когато мъжът е готов да стане съпруг – и то вашия съпруг – той започва да се държи като такъв. Например, започва да прави планове за бъдещето, представил ви е на всичките си приятели и на семейството си, и не само че ви се обажда непрекъснато, но и споделя подробности от деня си и има желание да разбере как е минал вашия.

Психолозите добавят: „Той е отворен и открит и когато влезете в стаята, не иска да загаси компютъра си на секундата, за да не видите какво прави. Той дори започва да ви оставя да вдигате телефона му. Ако пък е направил място в стаята за вас, то драги дами, дните ви на необвързани приключват.

Автор - снимка

КоментариКоментари

moika vison ( преди 11 години )
az,sam na 25 ,a priateliat mi e na 26 az iskam da se omaja ujasno mnogo ,no ne znam kak da stane kato toi kazva 4e ne uzrial maj,iskam da imam dete ot nego molia posavetvaitr me ,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар