Понякога най-сложните философски въпроси, над които човечеството е блъскало глава векове наред, могат да получат доста елементарни и забавни отговори...

В случая от едно клипче, които група пичове от Юта, САЩ решили да пуснат в Youtube, ей така – на шега. Та, видеото, което досега е гледано от почти 4 милиона зрители от цял свят, носи простичкото заглавие „Защо мъжете и жените не могат да бъдат само приятели".

Oбщо взето клипчето представлява социален репортаж, който един от студентите в университета в Юта решава да направи сред своите колеги, разхождащи се насам-натам из библиотеката.

Отначало той започва да интервюира само момичета, като им задава един-единствен въпрос: „Могат ли мъжете и жените да бъдат само приятели?", на който абсолютно всички дами уверено отговарят с „Да!".

След това младежът пита същото и момчета, които се оказват доста по-колебливи и уклончиви в отговорите си: „Мне..", „Ами ние сме мъже и винаги изпитваме онези неща, нали знаете?", „Не мисля, че това е възможно..." и т.н.

След това следва и вторият въпрос към дамите, уверени в своят отговор, който гласи: „Назови един мъж, който ти е само приятел?", след което започват да вали порой от мъжки имена: „Джон", „Пол", „Тим"....

Третият въпрос обаче се оказва ключов: „А мислиш ли, че всъщност Джон/ Пол/ Тим те харесва и би се забил с теб, ако му дадеш шанс?"

Е, тогава става наистина интересно, защото до една мацките започват да се хихикат, срамуват и признават, че всъщност това е факт.

Заключението се съдържа в една от репликите на един от интервюираните студенти, който спокойно казва: „Невъзможно, заради физическото привличане".

Та, всъщност това май е отговорът на въпроса...

Изгледайте видеото и кажете: добър монтаж или фундаментална истина е репортажът?