IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да му дам ли втори шанс?

20 февруари 2012 14 10

По-добре си помисли още веднъж

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена поне веднъж в живота си е изпадала в положение, когато се колебае дали да приеме извиненията на бившия си след драматична раздяла и дали да му даде втори шанс. Обстоятелствата са различни, но в този момент обикновено нежният пол не мисли рационално, а емоционално. Особено ако жената е сама, а раздялата е настъпила скоро, вероятността да прости и да се върне назад в плен на старите спомени, е огромна.

Въпреки това според експертите винаги трябва да си отдели малко време за кратка равносметка! Съсредоточете се върху следните моменти:

Добрите и лошите моменти!

Сложете на везна добрите и лошите моменти във връзката ви и вижте кое ще натежи. Не му давайте втори шанс, ако не ви е правел щастлива. Ако го направите, ще се върнете към старата агония, в която вие се мъчите да го промените, а той след няколко жеста, с които си ви е върнал, си е същият. Ако проблемите ви са били сериозни ( не някакви малки битовизми) не си го причинявайте.

Всяка връзка има своите върхове и спадове. Проследете това, което е било константа и не се е променило, а на вас ви пречи. Ако той не ви е разбрал, не е проумял с какво точно ви разстройва и къде греши след хилядите ви обяснения, това означава, че комуникацията ви не върви. Няма грешни хора, има грешни комбинации! Обмислете добре, дали има шанс да подобрите общуването си, с което ще дойде промяната и подобрението във връзката ви и ако отговорът е НЕ, няма причина отново да губите време с този човек.

Мнението на приятелите!

Семейството и приятелите ви одобряваха ли вашето бивше гадже, което се опитва да се върне в живота ви?

Тези хора ви желаят най-доброто и смятат, че трябва да бъдете третирана така, че да сте щастлива. Те са вашата опора и са рамо, на което можете да поплачете. Освен това са вън от нещата и разсъждават по-обективно. Щом можете да им ревете с часове и да споделяте най-съкровените си тайни с тях защо не се доверите на преценката им?!

Ако те не одобряват бившия ви, това може би е знак, който трябва да вземете под внимание. А и си помислете как бихте могли да имате връзка с човек, който няма как да заведете у дома за празник или да се впише в събиране с приятелите ви. Вероятно първоначално ще си кажете: „Аз си имам моите приятели, той неговите. Не е чак такава драма, че не го харесват, все пак не държа да излиза всеки път с мен, когато искам да ги видя?". Нима? И ако след някой друг месец започнат интригите и ви накара да избирате? Приятелите са важна опора в живота... това не е просто хвърлена приказка, а факт. Любовта рано или късно си отива, но истинското приятелство не!

Когато вземете под внимание мнението на родата и дружките си все пак гледайте глобално. Ако един човек не го харесва – би било ОК, все пак не може да бъдем харесвани от всички. Но ако по-голямата част от тях, категорично смята, че не е достоен за вас и не ви се отразява добре, послушайте ги.

Причините за раздялата!

Отделете време да се върнете на онзи момент, в който веригата се скъса. Помните ли колко плакахте, колко снимки скъсахте, колко алкохол изпихте и как не спяхте седмици? Готови ли сте да поемете риска да се озовете отново в тази ситуация?

В любовта никой не е застрахован от провал. Но възможността за провал два пъти поред с един и същи човек е доста обезкуражаваща и наистина може да ви съсипе и промени до неузнаваемост. Миналият път той позволи да се разделите без сериозна съпротива. Попитайте се защо искате да сте с човек, който очевидно не ви обича, колкото вие него и не е готов да се бори за вас? Извинението не е достатъчно да заличи белезите, които ви остави предния път!

Вие знаете най-добре дали е искрен или не. Ако много го обичате, убедете се с времето че той наистина е готов на промяна и ще ви отвърне със същата страст и вярност, за да не се налага да си купувате още един кашон салфетки от „Метро".

Най-важно е вашето щастие!

Често жените се връщат при бившите си заради навика да бъдат с този човек или просто, защото не искат да се чувстват самотни. Това обаче не е достатъчна причина! И няма да ви направи щастливи, защото има голяма вероятност да преживеете тъжното минало отново.

Бъдете егоисти! Вие трябва да се чувствате добре! Ако събирайки се с него, ще получите душевна хармония и ще се чувствате комфортно – направете го. Ако обаче имате и най-малката задръжка и колебание – продължете напред да търсите щастието си при друг!

Умните хора се учат от грешките си, а вие не сте глупави!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

куче ( преди 12 години )
всичко е относително,но в статията има верни неща.Ако една връзка не те прави щастлив/а,тогава защо да се поддържа?Само тровене на нерви.А когато има деца,разделените родители могат да направят график на срещите и пак да има консенсус.Въпрос на избор :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бо ( преди 12 години )
Нищо не пише, когато има деца! Какво правим?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
fen ( преди 12 години )
Пълна глупост е тази статия. Аз съм женен за жена при която се върнах след 3 месечна раздяла. Има поговорка, пусни го и ако ти принадлежи ще се върне.А вие ми бръщолевите клишета. Да родителите й не ме одобряваха и т.н. и какво от тва? Глупости на търкалета
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар