IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечният проблем – бившата!

12 април 2012 13 40

Те казват, че са само приятели...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Едва ли има жена, която да е сто процента сигурна в половинката си, когато около него се навърта бившата му. Думите „Ние сме само приятели" биха изправили на нокти всяка дама, защото е повече от ясно, че чисто приятелство между представителите на различни полове не съществува. И дори да предположим, че има 0,1 % да се роди някъде, то нека по-добре не е свързано точно с вашето гадже.

Дори бившата да е с главно „Б", тя пак може да ви изправи на нокти, защото е част от настоящето и по някакъв начин от връзката ви. Въпреки това, преди да изпаднете в краен драматизъм, можете поне малко да проучите въпроса, за сте наясно как да се справите с проблема... ако наистина е проблем, а не някакво преувеличение, в резултат на вашата собствена неувереност

Ето и какво трябва да направите:

1. Говорете с любимия си и разберете как са приключили отношенията му с въпросната личност. Така ще си изясните до каква степен трябва да се тревожите от нейната поява. Ако го е зарязала и той е бил много наранен и все още влюбен, то сега отново ще има въздействие над него и може да се опита да ви го отнеме. И тъй като нещата за него са останали недоизживяни, има вероятност бързо да го омае.

2. Проследете и нейното поведение. Вижте дали тя го търси непрекъснато, дали се опитва и на вас да обяснява, че вие сте нещо временно и че той обича нея. Анализирайте дали той се крие от нея или говори с нея пред вас. Какви думи използва, каква интонация... става ли нервен. Ако нейните „включвания" видимо го притесняват, значи има нещо, което крие и все още нещата между тях не са приключили.

3. Може би проблемът е във вас. Ако тяхното приятелство ви се вижда прекалено притеснително, се допитайте до ваши общи познати. Тяхната преценка е обективна и може да се окаже, че преувеличавате. След това говорете с половинката. Разкажете му как се чувствате и доизяснете въпроса с неговата приятелка-бивша. Ако продължавате да се чувствате неспокойна, макар че всички ви убеждават, че си внушавате разни работи, вероятно трябва да поработите върху собствената си самоувереност и самочувствие.

Съвети:

1. Никога не позволявайте на мъжа да ви остави на задно място, Вие сте най-важната, но не очаквайте той да се откаже от досегашния си живот, защото имате връзка. Ако тя е просто приятелка и то от много години, примирете се. Ако сте уверена в себе си и качествата си и го демонстрирате, той няма да загуби интереса си към вас и връзката ви няма да е в опасност.

2. Не действайте импулсивно и не хвърляйте обвинения на сляпо. Така рискувате да провалите отношенията си и то с гръм и трясък. Винаги трябва да чуете и другата страна и да си оставите време да обмислите думите си. Не си струва да хвърляте всичко на вятъра, ако не сте на 100% убедени.

3. Не изпадайте в истерия по време на разговор. Така половинката ви няма да разбере и дума, защото думите стигат най-добре до мъжете с благ тон и аргументи, а не с крещене и сополи.

4. Не се сравнявайте с бившата и не си позволявайте да я обиждате пред него. Все пак той е бил с нея и малко или много ще бъде ядосан, ако обиждате човека, на който е давал любов...дори тя да си го заслужава. Не се изтъквайте за сметка на нея. Щом е с вас, значи е разбрал разликите и вашите сравнения само ще очернят образа ви в неговите представи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
До Coco: БРАВО само така !!!! Но аз незнам как да се справя Бившата му има дете от него и използва това за да го манипулира, а той и позволява! Какво да направя за да му отворя очите?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
джиджи ( преди 11 години )
И мъжът си има вина тук. Един истински мъж на място приключа нещата от раз и бившите не му се размутават да му провалят новите връзки. И аз не обичам да ми се мешат и да чувам за случайни обаждания- "Как си? Просто да те чуя...". Но пък и аз като на прясно Бивша ще кажа, че когато има недоизживяни чувства след дълга връзка,и не сте се разделили със скандали и без да звъня и да търся, предполагам, че ще е много трудно за новото момиче, ако въобще има такова... :) В такъв случай трябва да се държиш на ниво, защото няма как да знаеш, кой какво е преживял преди теб и е много глупаво да питаш за бивши. Ако са само приятели, значи 100 % има нещо гнило. Защото познавам момичета, които в такива филми се вкарват, че направо не знам, как въобще ги търпят... :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
:) ( преди 11 години )
До Coco: Ето това е приказка! ххахахахаВсеки да си зне мястото...аман от ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
belisima ( преди 12 години )
Съгласна съм с Coco. Бившата е минало и предвид, че уж старата любов ръжда не хваща, никога не е късно, едно "приятелство" да ми провали връзката!:) Да питам аз ще му е приятно ли, ако аз се виждам с бившия ми и му кажа, "ама ние сме само приятели"..Хайде бе, това е само в "Дързост и красота",ако сте глупави, стойте и гледайте как ви отмъкват мъжа под носа!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gold label ( преди 12 години )
До Coco: пак много меко го даваш :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dreamer*** ( преди 12 години )
Като бивша приятелка в добри отношения с бившия ми приятел ще кажа, не сме толкова лоши колкото ни изкарват всички :D никой не иска да ви вземе мъжа!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Coco ( преди 12 години )
Какво, какво?! Ние сме гаджета, а бившата му звъни през ден?! И са само приятели? Айде, моля ви се! Ще й издера очите!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар