IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Правилата" на отворената връзка

5 юли 2012 13 20

За да няма излъгани и наранени

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето от дамите по начало търсят сериозна и моногамна връзка. На мъжете сякаш им трябва повече време за да споделят това желание. И ето, че се роди модерен вариант, който що-годе да балансира между тези два копнежа – отворената връзка.

В нея двама души официално са двойка, но всеки може да „кръшне" на другия без това да става повод за драми и раздяла. Хем искаш да задържиш човека до себе си, хем не искаш да се затваряш само в тази връзка.

За да не става така, че единият разбира „отворена връзка" по различен начин и в крайна сметка да е неудовлетворен или да се чувства излъган, е редно да си изясните някои неща (сам/а на себе си) и на половинката.

А ето ги и „правилата" на отворената връзка:

1. Кажете истината. Ако само вие смятате да имате отворена връзка, а другият си няма на представа, това си е чисто мамене. Трудно е, но трябва да бъдете откровени с партньора/ката си и още в началото да кажете ясно какво очаквате от връзката. Кажете му/ѝ, че държите на него/нея и искате да го/я запазите в живота си, но не сте готов/а да се обвържете съвсем сериозно. Така той/тя ще може да прецени дали е ок със ситуацията и какво да очаква.

2. Не се захващайте с наивник/наивница. Ако имате някакви скрупули и искате повече от всичко отворена връзка, намерете партньор, който да я приеме като такава. Приятел/ка, който/която смята, че вие сте любовта на живота му/ѝ, не е подходящ/а за отворена връзка. Защо? Защото в даден момент той/тя ще стане лабилен/а и няма да се справи със своя статус и ще започне да ви преследва, да иска обяснения, да настоява за чувства и емоции да ви ограничава. Затова направете подобно предложение на човек, който има подобен опит и в друга връзка и не е обсебен от вас.

3. Приемете политиката "не питай, не обяснявай" с вашата половинка. Това е най-добрият начин да запазите връзката си, освен ако и двамата не искате да полудеете. Спестете си детайлите за другите, с които се виждате, защото макар да сте наясно с типа на отношенията си, на никого не му е приятно да му навират в лицето, че е един/една от многото.

4. Винаги използвайте предпазни средства. Здравето ви е по-важно от всичко друго, а така ще предпазите и всичките си партньори/партньорки.

5. Къпете се по-често. Никой мъж/жена няма да се зарадва да подуши аромата на другия/другата. Обилният парфюм не е достатъчен да заличи чуждата миризма, така че се доверете и на сапуна.

6. Оставяйте си бележки. Много е неприятно да забравиш, че имаш среща с някой мъж/жена. Трудно е да се угоди само на един/една, какво остава за няколко. По-добре си водете календар и си пишете бележки на телефона, за да не пропуснете някоя уговорка, обещание или ангажимент. Така ще се спасите и от вероятността да звъннете на грешния човек и да стане проблем след това.

7. Заключвайте телефона си. Почти всеки телефон има опция, която позволява заключване на съдържанието му. Използвайте я! Защото има опасност някой/някоя да се изкуши и да разгледа смс-ите, повикванията и мейлите ви и да се свърже с останалите участници във вашия интимен живот. А повярвайте, от това няма да произходи нищо добро!

Ако следвате правило номер 2, би трябвало да нямате подобен проблем... но кой знае!?

8. Не излизайте с приятели/приятелки, роднини, колеги/колежки и бивши на главната ви половинка. Това със сигурност ще ви вкара в част от някоя сапунка. Без значение колко лесно е приел/а предложението за отворена връзка, това ще отиде по дяволите в момента, в който нахлуете в някоя от тези категории.

9. Разграничавайте мъжът/жената, която е до вас с този/тази, с която спите. Джей Зи го е казал много добре: „Проблемът ви, момчета, е ,че третирате с еднакво уважение жената, която обичате и тази, която ч*кате".

В отворената връзка приоритет е постоянният ви партньор/ка и това трябва да е ясно на всички. Най-важното е той/тя да е щастлив/а и доволен/а.

10. Разберете точно какво искате. В даден момент осъзнавате, че отворената връзка е само временно решение. Ако се нуждаете от втори/втора, трети/трета и т.н., то човекът до вас, определено не е точният. Помислете сериозно върху нуждите си преди да продължите подобен тип отношения.

Най-важното в една връзка е честността. Ако се налага да лъжете за това, което правите, то нещо определено не е наред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари