IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато гаджето ревнува дори и от приятелките ви

25 юли 2012 12 40

Как да се справите с мъж, който ви ревнува дори от най-добрите ви приятелки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ревността често е следствие от вътрешна несигурност и страх. Когато партньорът ревнува без да сте му дали повод, обикновено ревността му идва от факта, че самият той има ниска самооценка за себе си.

В началото повечето жени намират леката ревност дори за добър знак, защото по този начин мъжът до тях показва, че има някакви чувства. Когато обаче той започне да ревнува от най-добрите ви приятелки, определено има проблем. Не става дума да излизате, да стоите до късно вечер и да не му звъннете. Става дума, когато мъжът започне да ревнува от самия факт, че въобще имате приятелки.

Какво да правите в този случай?

1. Говорете с него. Както винаги, комуникацията е от съществено значение. Попитайте го кое го кара да се чувства и държи по този начин, споделете му своите мисли. Не забравяйте, че разговорът трябва да се проведе с възможно най-спокоен тон.

2. В никакъв случай не отстъпвайте и не се опитвайте да ограничавате излизанията с приятелките си, за да му угодите. Той никога няма да е доволен, освен, когато спрете изобщо да се виждате с тях. Покажете му, че приятелките ви са важна част от вашия живот и нямате намерение да се лишавате от тях.

3. Излезте няколко пъти всички заедно. Може това да го накара да се успокои, след като опознае по-добре приятелките ви. За всеки мъж е много важно да знае жената до него с какви хора общува.

4. Накарайте го самият той да излиза повече с неговите приятели. Нека види, че от ваша страна няма проблем за така наречените „мъжки вечери“. Все пак всеки от вас трябва да има свой собствен живот.

И все пак, ако сте опитали всичко и мъжът до вас продължава да бъде обсебен от идеята, че вие трябва да сте само негова, просто си тръгнете от тази обречена връзка. Дори и да го обичате, замислете се, че положението няма как да стане по-добре, може единствено да се влоши с времето. След приятелките идва работата, семейството, а защо не и домашният любимец.

Напълно недопустимо е приятелят ви да иска да ви раздели от приятелките ви или от които и да е ваши любими хора. Все пак някои от тях са били преди него до вас, а и със сигурност ще останат след това.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари