IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпроси-табу за след развода

11 октомври 2012 10 00

4 неща, които си забранете да се питате, ако сте преживяли драматична раздяла

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

През по-голяма част от живота ни нашите вътрешни критицизъм и взискателност ни приземяват на Земята, когато малко се отлепим от нея. В контекста на тези вредни качества, ако прибавим и един развод или раздяла след дълга връзка, възможно е нашият вътрешен глас да ни накара да се чувстваме още по-нещастни и отчаяни.

Вместо да се вслушвате в този неприятен глас, който само ще ви кара да страдате по бившия си любим/любима спрете този вътрешен саботаж, за се почувствате по-добре.

Направете си услуга и блокирайте лошите мисли в ума си. Обещайте си никога да не казвате на себе си тези неща, които ще видите по-долу. Сега е моментът да станете най-добрия приятел на самия себе си.

Никога не си казвайте следното:

1. "Той обича новата си жена повече от мен."

2. "О, Боже за толкова кратко той се е променил толкова много! Защо не беше такъв и към мен?"

3. "Ще си остана сама през останалата част от живота си."

4. "С най-добрата част от живота ми е свършено."

Вместо това си кажете:

"Неговият живот днес няма нищо общо с това колко ме е обичал в миналото."

Любовта не може да бъде измерена. Няма повече или по-малко - любовта си е любов. Тя идва в различни форми, така че ако бившият ви партньор има нова връзка, любовта му с новата жена ще е различна от вашата. Сравненията винаги са губещ подход и токсичен навик. Не се сравнявайте! Съсредоточете се върху себе си и върху това, което искате да постигнете в живота си в бъдеще.

"Ние не си пасвахме и без това вече, какво от това че сега се е променил!"

Разбира се, нормално е той да се промени след вашата раздяла. Все пак е преминал през такова голямо събитие в живота като развод, което няма как да не го е събудило поне малко. Но тук, това което трябва да запомните е, че в същността си той винаги ще е мъжът, който не е бил подходящ за вас. По-добре се опитайте да се фокусирате върху евентуална бъдеща своя връзка и какво ще искате от нея.

"Има много любов по света и ако отворя сърцето си за нея, няма начин да не я открия."

Няма нищо по-самотно, от това да бъдете в нещастна връзка, лишена от интимност и обич. Затова се радвайте, че сте се отървала от нея. Разберете, че най-важната връзка в живота е тази, която имате със самата себе си. Винаги има шанс да откриете нова любов, дори да сте на 60 години. Да не говорим, че около вас е пълно с близки и роднини, които ви обичат и ценят.

"Затворих една глава от живота си, за да започна да пиша следващата."

Вие имате силата да контролирате собствения си живот и никой не може да ви каже как да го живеете. Тъгата е част от края на всяка главата/етап от живота, но в крайна сметка и тя е до време. Скоро ще видите, че дори без да се усетите, действието на следващия сюжет от живота ви ще е започнало да се разиграва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари