IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магнит ли сте за лоши връзки?

23 октомври 2012 06 40

Ето кои са общите характеристики на хората, които успяват от раз в любовта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Как става така, че някои хора наистина създават лесно трайни взаимоотношения с отсрещния пол, докато други се лутат в краткотрайни увлечения, любовни перипетии, а връзките им най-често приличат на мнителна, злобна и неравностойна война между котка и мишка.

Защо някои случват от раз в любовта, а други сякаш са абонирани за неподходящи партньори?

Има много теории за това как да откриете "правилния" човек: например, че с него "трябва да гледате в една посока", "да имате подобно възпитание и история", "да имате сходни морални ценности" и т.н.

Дали са верни или не, всеки сам ще си направи своите изводи. Все пак ви предлагаме някои общи характеристики на хората, които са имунизирани срещу неудачите в любовта, винаги си подбират кандидатите умно и бягат през девет планини в десета, ако видят, че връзката няма бъдеще.

1. Тези хора вярват в истинската любов и я очакват да им се случи, без да са обсебени от мисълта за нея. Докато по-голямата част от населението (ако вярваме на статистиките) живее, за да доказва правилото, че е много трудно и почти непостижимо да срещнеш истинската, безкористна любов в днешно време, тези хора, знаят че тя съществува. Който иска нещо с цялото си същество, той се движи напред в посока на осъществяването на това, за което мечтае.

2. Може би тези хора вече имат връзка. Те са готови да бъдат любящи, верни и добри партньори. Въпреки че всеки човек си има своя собствена история, общото нещо между тях е, че се впускат само в истински и смислени отношения. Отварят сърцето и ума си само, когато видят истински чувства от другата страна.

3. Те са сравнително доволни от живота си и имат добро самоуважение. По принцип тези хора си създават емоционална картина за това колко хубаво ще се чувстват, когато са с правилния човек, а не какви придобивки ще им донесе една връзка, как трябва да изглежда бъдещия им партньор или каква професия трябва да има.

4. Те не се страхуват да се влюбят защото се чувстват достатъчно силни да поемат отговорност, а когато са убедени в смисъла на една любов, нищо и никой не може да ги разколебае. Тяхната любов не е обвързана с условия и правила, нито пък робува на някаква предварително изготвена романтична представа. Тяхната любов е естествена, тя е част от ежедневието им и не е нужно да се нагаждат, променят или съобразяват с нея.

5. Тези хора са реалисти. Всичко в техния живот - вярвания, нагласи и очаквания от интимните отношения са премерени. Те знаят, че хората са несъвършени и съумяват да обичат половинката си въпреки нейните негативни качества, защото освен тях въпросният човек има и редица положителни страни. Тоест, те са готови и склонни да положат усилия, за да укрепят своята връзка, но също така знаят кога да се откажат от нея, когато тя изцежда цялата им енергия.

6. Те не прекаляват с анализирането и дисекцията на своята връзка от страх и несигурност да не я изгубят. В същото време не са пасивни и не седят у дома на дивана в очакване любовта сама да ги открие. Те излизат, срещнат се с нови хора, опитват нови преживявания, пътуват по различни места и изобщо си разширяват редовно светогледа. Това обогатяване ги прави много по-привлекателни за противоположния пол.

7. Тези хора, хем умеят да поемат рискове, хем знаят кое е извън техния контрол и не се стремят към него. Те вярват, че могат да контролират съдбата си, но в същото време вярват в по-висшата сила (Бог), вярват в случайността и в късмета си. Тяхната енергията не се люлее между надеждата и отчаянието, а е фокусирана и целенасочена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Aida_v ( преди 11 години )
Смислена и чудесно написана статия!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мен ( преди 11 години )
Страхотна статия, браво!Само не ми хареса "Как става така, че някои хора наистина създават лесно трайни взаимоотношения с отсрещния пол", защото любов съществува и при хора от един и същи пол. Продължавайте с такива статии! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар