IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скъпи, изглеждам ли ти напълняла?

5 ноември 2012 13 00

Защо мъжете не мислят, че сте дебели

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За много мъже въпросите „Скъпи, надебеляла ли съм“ или пък „Изглеждам ли дебела в тези дрехи“ са доста подвеждащи и объркващи. От една страна мъжете знаят, че жените не искат да чуят положителен отговор именно на тези въпроси, от друга страна знаят и че не трябва да ви лъжат.

За това дами, бъдете спокойни. Ако мъжът ви ви каже, че определено не изглежда да сте качили няколко килограма или пък, че роклята ви стои чудесно и в никакъв случай не ви прави дебела, значи той наистина го мисли. Това, което жените трябва да разберат е, че мъжете наистина ги намират за привлекателни и красиви, ако не беше така, едва ли щяха да бъдат с тях.

За много жени обаче, този отговор не е достатъчен. Те искат да бъдат ласкани повече време, а в замяна да продължават с подвеждащите въпроси. Дотогава, докогато се уморят и временно притъпят собствените си съмнения. Милите отговори по отношение на теглото и фигурата са нещо като 24-часов кодекс на съвременния кавалер, който трябва да бъде следван от всички мъже.

За доказателство, Университетът в Пенсилвания провел проучване, което обхванало 500 жени и мъже. То имало за цел да разбере как представителите на женския и мъжкия пол възприемат собственото си тяло и фигура. Без това да учудва никого, жените определили себе си за по-дебели, отколкото всъщност са и за „много далече“ от идеала за женска фигура.

Както се знае, повечето мъже не изпитват несигурност относно външния си вид и килограмите. Затова и повечето представители на мъжкия пол определили себе си за достатъчно атрактивни и привлекателни за жените.

Жените трябва да осъзнаят, че тяхната собствена критика ги прави да изглеждат несигурни в мъжките очи. Всъщност мъжете не обичат да отговарят на въпроси, свързани с килограмите, защото както казахме вече, те ги смятат за объркващи и подвеждащи. Ако един мъж отговори положително на въпрос дали жената е напълняла, тя ще се разстрои, ако пък отрече – тя определено ще го заподозре в лъжа.

Дами, ако търсите мъжко внимание по този начин, това определено не е най-подходящият вариант. Съществуват много други и то по-приятни начини, чрез които може да насочите мъжкото внимание към тялото си..

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Маца ( преди 11 години )
Този въпрос не означава "Изглеждам ли ти дебела", а "Харесваш ли ме" или "Ще продължиш ли да ме харесваш и с няколко килца отгоре?". Естествено, всяка жена иска партньорът й да я харесва, но когато му иска потвърждение по възможно най-неподходящия начин, какво изобщо може да очаква? На повечето мъже така и така им е все едно коя колко кг тежи, стига да не става въпрос за някакво сериозно, преливащо на талази под дрехите отклонение от "нормата" (няма нужда да сме скелети, но няма пък и да се търкаляме, я! ;) ). А палячовците, които изненадват с гръмки изказвания от рода на "Аууу, не може една жена да тежи повече от 60 кг." може би се опитват да прикрият по някой и друг комплекс, било заради нисък ръст, било заради друго. И все пак всяка жена може и сама да прецени дали е "дебела" и да работи над себе си, докато постигне резултати, които харесват на самата нея, вместо да застрелва горкото "мило" с въпроси, които нямат правилен отговор...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Fullmasterr ( преди 11 години )
Tова е кото виц:- Мило, тия дънки нали не ме правят дебела?- Няма да се сърдиш, ако ти кажа истината, нали?- Няма!- От три месеца спя със сестра ти...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар