IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митове за връзката между зряла жена и по-млад мъж

6 декември 2012 13 00

Топ 10 на заблудите за този тип отношения

Шарън Стоун, Снимка: Reuters

Шарън Стоун, Снимка: Reuters

Защо една уверена и независима жена би предпочела да започне връзка с по-млад мъж? За Холивуд членството в клуб „Агнешко" на известните и заможните дами, или тъй наречените пуми, си е нещо в реда на нещата, но за нормалните жени в нормалния свят връзката с по-млад мъж продължава да бъде заклеймявана от обществото като нещо нередно.

Предлагаме ви мнението на една обикновена жена, която е „членувала" във въпросния клуб и разказва пред сайта yourtango.com личния си опит като опровергава доста митове относно секса и взаимоотношенията на един млад мъж с неговата „кака".

Мит 1: Пумата е ловец, а нейната плячка е младият и невинен мъж.

Факт: Не е ясно кой кого преследва. Някои мъже са естествено привлечени към по-възрастни жени, както други мъже предпочитат блондинките, например. Самочувствието, което зрялата жена излъчва прави силно впечатление на някои по-млади мъже. Често този мъж, търси чисто сексуална връзка с пумата. Противно на общоприетото схващане, не възрастната жена е хищникът, а точно обратното.

Мит 2: Рано или късно младият мъж ще изневери на зрялата си половинка с момиче на неговата възраст, както се случи при Аштън Кътчър и Деми Мур.

Факт: Проблемите на Аштън и Деми не са свързани с разликата във възрастта им, а по-скоро с неговия характер на кръшкач. Деми привлича по-младите мъже точно защото е млада по дух. Тя се отегчава от зрелите мъже, които са изгубили "радостта от живота". Тя е независима и спонтанна и е нормално да търси по-млад и енергичен партньор.

Мит 3: Зрялата жена няма да може да задържи дълго интереса на младото си гадже. Двамата нямат нищо общо помежду си, освен горещия секс в началото. Вероятно и темите им за разговор са доста ограничени.

Факт: Когато двама души са силно привлечени и започнат връзка, те със сигурност имат нещо общо помежду си. Освен това те са склони да се влияят един от друг от своите вкусове. Например, жената може да започне да слуша по-съвременна музика, а мъжът да развие интерес към хубавото вино. И двамата се обогатяват от тази връзка, която няма нищо общо с техния интелект.

Мит 4: По-младият мъж ще поиска деца и ще зареже по-възрастната си половинка, която вече е минала детеродна възраст.

Факт: Това е проблем във всяка една връзка, в която единият иска деца, а другият - не. Ако децата не са приоритет и за двамата и ако мъжът обича жената, той може да избере нея пред възможността да има наследници. В действителност, много по-млади мъже са привлечени от по-възрастните жени, точно защото те няма да ги притискат за брак и деца.

Мит 5: „Пумата" няма да може да се впише в социалния кръг на младото си гадже (и обратното).

Факт: Подобна двойка може да изпита известен негативизъм в началните етапи на връзката си от страна на околните. Но рано или късно близките и приятелите им ще ги възприемат като двойка и ще ги допуснат до своя кръг.

Мит 6: Рано или късно пумата ще стане стара и непривлекателна за по-младото си гадже.

Факт: Пумите са склонни да изглеждат много по-млади от възрастта си. Всяка жена остарява с течение на времето, но пумите го правят наистина елегантно. Обикновено те са жени с финансови възможности, имат мотивация и време да се грижат за здравето и визията си и да спортуват. Ако един мъж е избере по-зряла партньорка, той обикновено го прави заради нейната личност и не брои бръчките ѝ.

Мит 7: Зрялата жена ще се лиши от годините на своята "златна есен", за да гледа как младият ѝ мъж прави кариера. Тя ще иска да пътува, да се забавлява и да си почива, а той няма да има време за това.

Факт: По-младият мъж има по-малко багаж, като например бивша съпруга и деца. Тоест, зрялата жена ще има независим човек до себе си, който ще намери време и сили за забавления.

Мит 8: Мъжете намират за секси само младите жени или тези, които са на неговата възраст. Бръчките не са секси.

Факт: Мъжете намират за секси и по-зрелите жени независимо от техните несъвършенства. Те са по-опитни и имат по-авантюристичен дух в леглото, което ги прави наистина съблазнителни.

Мит 9: Децата на пумата никога няма да приемат младото гадже на своята майка, а родителите на младия мъж ще негодуват срещу по-възрастната му приятелка.

Факт: В крайна сметка, децата и роднините на подобни двойки се примиряват със ситуацията, когато видят че става въпрос за истинска любов. Всеки има право да бъде щастлив и близките му го осъзнават в един момент.

Мит 10: Връзката с пума не може да трае дълго.

Факт: Това е доказано грешно твърдение. Ако двойката остане заедно в продължение на много години, въпреки неодобрението на общество, обикновено става въпрос за много силна и дълбока връзка. Става въпрос за отношения, които се основават на любов и свещичките на тортата, наистина нямат значение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

newbie2 ( преди 10 години )
До Anna: Анна, с доста странен тип си имала връзка, според мен. Не прави от един случай грандиозни обобщения, въпреки болката. Хората са различни. И за мен жените са различни и не ги обобщавам под черта. Същото важи и за приятелите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
newbie2 ( преди 10 години )
До христозия: Христозия, в какво точно се изразява удовлетвореността ти от връзката, освен качеството на секса?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
христозия ( преди 11 години )
аз съм на 43 и имам връзка с 20 годишен, супер добре се чувствам
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Anna ( преди 11 години )
Не вярвам на написаното. Тук мога да споделя следното: Имах връзка с 11г по-малък, Използва ме доколкото можеше, аз него по-малко. За довиждане ме обра, години наред чаках да си признае, не го направи. Това сложи отпечатък на живота ми завинаги. От 2 г нямам връзка, нито желая да имам, изпълнена съм с недоверие. Не сполучих, така да се каже, пиша го все пак т. нар. кандидатки за "пуми"(отдавна не бях чела по-смешно нещо) да имат предвид някои негативи на евентуална връзка. След като минаха години си давам сметка, че при по-големия процент подобни случаи се касае за взаимоизползване, и старата жена, когато е със значително по-млад от нея, се чувства в пъти по-стара. А замяната и с нещо свежо и красиво е само въпрос на време. Такава връзка е изява на Едипов комплекс, съчетан с погрешно насочен майчин инстинкт. Бебето е замененно от млад любовник. Куца работа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Благоеб ( преди 11 години )
Аз пък чакам да озаконят брака с животни за да се оженя за любимата си коза.Тя ме храни с млякото си ,никога не ми изневерява (освен веднъж годишно и то с пръча на който я заведа-иначе няма мляко и яре а и тя никога не говори после за това за да ме дразни)Никога не капризничи и не иска скъпи дрехи и развлечения,не ме обижда когато се върна на градус и никога не ме прекъсва с глупави въпроси когато и чета Конфуций.Живее напълно доволна в скромен обор и яде каквото и сложа набрано наблизо без пари и ДДС.Чудите се защо ми трябва да се женя за нея когато всички бягат от брака като от ***?Обеснението е съвсем просто -сега не мога да пътувам с нея в градския транспорт а и по железниците и не мога да я заведа на море а да не говорим пък със самолет в чужбина-може да сметнат рогата и за хладно оръжие.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Маца ( преди 11 години )
До rios: Какво се заяждаш, никой не те е нападнал и не ти е казал точно ти как да живееш. Лично аз съм против връзките с прекалено голяма разлика (момичето на дядо или пък мъж, който по време на студентските ми години още не е бил роден), но се въздържам да критикувам хората, които са избрали такава връзка. Всеки може да прецени сам, вярно, че за такива двойки всичко е по-трудно, но ако пък се окаже, че толкова се обичат и си подхождат- много му здраве на общественото мислене! ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rios ( преди 11 години )
До 3yse: Още една женица от соц.времето,вече на годинки и естествено с консервативно мислене.Как си личи само.Коя си ти лелче,че да казваш кое е така и колко години по-малка да е жената или по-голям мъжа.Всеки има право да живее по начина,по който на него му харесва.Аман от такива "човечета"от селски тип с такова ограничено мислене!Пожелавам ти ако имаш дъщеря или внучка да си вземе доста по-голям мъж,а ако имаш син или внук да си вземе съответно доста по-възрастна жена от него та да видим,ако решиш пак да си изказваш ограниченото мнение дали би те послушал/а.И темата е за връзката на зряла жена с по-млад мъж,а не ти да казваш кой с кого да бъде и ти да диктуваш кое е правилно и кое не!Всеки има право да живее по начина по който иска и никой няма право да казва как другите да живеят!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
3yse ( преди 11 години )
"значи по думите на застаряващата госпожа,ще и е задължително да си търсите мъже малко по-големи от вас,а за мъжете жените трябва да са малко по-малки от вас."Да точно така."Забравили сте обаче да доуточните каква да е разликата,хахха?"Разумна, нито много голяма нито много малка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
hm ( преди 11 години )
Да бяха сложили снимка на Камелия и Цветин или Стъки и Юлиана - това са известните сега БГ двойки, при които жената е по-възрастната и двойката е останала заедно дълго време... поне официално де, в случая на Камелия има много непотвърдени слухове
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Все още повечето връзки са между хора на подобна възраст и какво става-50% са разводите,а останалите често не се развеждат по ред причини и неудобства.Тези,които остават заедно и влюбени до диамантената си сватба са уникати и единици на планетата.И вероятно просто не са срещнали изкушението или са били страхливи да предприемат нещо.Щом като такава е ситуацията с връзките на подходящи години,с какво тогава се отличава връзката млад-зряла?Същата работа:привличане,развитие,затихване,намиране причина за раздяла.При този начин на живот,пътувания,информации и комуникации,от хората не може да се очаква да строят и кътат патриархалното семейство от миналото.Мислила ли е майка ви,че синът й на 40 няма да е женен,че жена му ще е на нейните години или че той ще й доведе зет?Не,ама това е положението.И ако зрял и млад намират удоволствие да са заедно имат правото да си го изживеят по техния начин.Освен в случая Мур-Кътчър,където-поне за мен-всичко беше пиар и бутане на кариери.А спомнете си някой скорошен филм на Мур,ама воплите и проблемите й хубаво покриха застоя.И дадоха едно рамо на полуидиота Аштън.Всичко добре платено и сметнато,разбира се.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар