IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комплиментите, които мъжете НЕ искат да получават

14 март 2013 11 00

Разберете от кои „добри реплики“ да се въздържате

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Както е известно на всички, комуникацията между мъжете и жените не е лесна. Една и съща дума може да прозвучи различно в ушите на жените и в ушите на мъжете. Най-често скандалите се получават именно от подобни неразбирателства. Партньорите остават с чувство на неудовлетвореност, защото половинката им не ги разбира.

Комплиментите са важна добавка във взаимоотношенията между двама души – те галят ушите, подвигат самочувствието и показват чувствата на отсрещната страна. И тук обаче, може да има подводни камъни – не всички комплименти се приемат по начина, по който би ни се искало.

Ето кои са комплиментите, които мъжете със сигурност биха предпочели да не чуват:

1. „Много мило, че искаш да ми помогнеш в чистенето, но сама ще се справя по-бързо“. Домакинските задължения са едни от най-неприятните задачи за всяка жена. Разбираме, че денят ви е бил дълъг и искате да свършите всичко по-бързо, но защо отказвате неговата помощ? А по-късно се оплаквате, че правите всичко сама... Не убивайте желанието на вашата половинка да ви помогне, защото най-вероятно то скоро няма се появи отново. Също чака мъжете не обичат да се чувстват неспособни да направят дадено нещо, а точно това се подразбира от вашите думи.

2. „Ти си единственият човек, с когото мога да говоря“. Избягвайте да натоварвате половинката си с толкова голям емоционален заряд. Той не иска да влиза в ролята на вашата сестра, приятелка или майка. По този начин мъжът чувства натиск, защото е единствената ви подкрепа.

3. „Толкова си сладък!“. Мъжът не иска да бъде причисляван в категориите „кученца“, „котенца“ или „бебенца“. Трябва да подберете по-сериозни думи, ако искате да направите истински комплимент за външния вид на вашата половинка. Много мъже асоциират думата „сладък“ с момченце, което автоматично удря неговата мъжественост.

4. „Този подарък не е съвсем по моя вкус, но желанието е най-важно“. Благодарете на вашия партньор и му покажете, че наистина оценявате неговото старание. Дори колието, което получихте за Свети Валентин, да е последното бижу, което бихте носили някога, не го казвайте. Иначе мъжът ви би се обидил и би възприел реакцията ви като знак, че след толкова време все още не ви познава достатъчно.

За мъжа това е като шамар в лицето, а никой мъж не обича да бъде шамаросван, нали така? Най-добре преди следващия празник му намекнете какво искате за подарък, за да избегнете подобни неудобни ситуации.

5. „Моят приятел направи най-романтичното нещо на света!“. Не споделяйте прекалено много лична информация със своите приятелки, особено, ако сте в обща компания. Казаното на вашите приятелки скоростно ще достигне до ушите на неговите приятели. Следват мъжки подигравки и подмятания, които определено не са по вкуса на вашата половинка. В крайна сметка той ви е изненадал с романтична вечеря, защото ви обича. Не е ли това най-важното? Запазете някои интимни моменти за себе си.

6. „Обичам твоето коремче“. Той знае, че има коремче и дори да не предприема нищо по въпроса, това не означава, че не би искал да има плочки като на професионален спортист. Подобно изказване звучи на мъжа като подмазване или откровена лъжа, казана в очите. Не му натяквайте собствените му недостатъци, като едновременно с това обяснявате колко много ви харесват. Ако все пак наистина нямате против неговото коремче, намерете по-различни думи, с които да го заявите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

( преди 11 години )
( преди 11 години )
Всеки получава това, което е заслужил!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Николай ( преди 11 години )
"Твоят е по-голям от на всички твои приятели!"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
oi ( преди 11 години )
липсва "Твоят е най-голям в махалата"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар