IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви лъжи за любовта ни вменяват романтичните филми

6 август 2013 12 40

10 кино хита, които тотално ни заблуждават за любовните връзки

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има жени, които обожават да гледат романтични филми, да въздишат от умиление и да си представят, че и те ще изживеят подобна бурна любовна история в своя живот. Най-добре е тези дами да се разделят с надеждите и илюзиите си. В истинския живот рядко има сюжети, които приличат на тези от филмите. А пък тези от филмите страшно много си приличат - мъжът и жената винаги се харесват в началото, към средата на лентата се разделят поради някакви обстоятелства и накрая се събират отново, за да има хепиенд.

Разбира се, има изключения от правилото. Може наистина да изживеете нещо подобно и например да се съберете след 20 години с гаджето си от гимназията „защото така ви е писано".

Въпросът е да не препълните живота и главата си с очаквания за фалшива романтика, а после да останете разочаровани.

Ето десет романтични хита, които пробутват на зрителите лъжи за любовта:

1. „Знак на съдбата"

Лъжата: Ако ви е писано да се съберете, ще се съберете

Ако чакате съдбата да ви предостави всичко в живота на тепсия, то може и доста да си почакате. По-разумно е, ако си харесате определен мъж и виждате, че и той има интересен към вас, да му дадете телефонния си номер, а не да оставите всичко в ръцете на случайността, с надеждата че той ще ви открие един ден (ако ви е писано да бъдете заедно). Няма смисъл да чакате неизвестното, ако можете веднага да „опитомите" ситуацията.

Снимка: outnow.ch

2. „Сексът и градът"

Лъжата: Мъжете се променят

Поговорката, че вълкът променя козината си, но нрава си – никога, е действително вярна. Не очаквайте, че лошите качества на мъжа ще се изпарят, защото вие сте специална жена. Може и да ги потушите за известно време, но те все някога отново ще изплуват на повърхността, за да ви направят нещастна. Така, че ако един мъж ви е разочаровал веднъж, не му давайте втори шанс да го направи отново.

Снимка: outnow.ch

3. „Тетрадката"

Лъжата: Той ще ви чака с години

Идеята, че ако един мъж ви обича истински, ще е готов да ви чака в продължение на десетки години, е много вдъхновяваща, но и доста нереалистична. Това рядко се случва в реалния живот. Много по-вероятно е въпросният мъж да изгради хубаво семейство с друга жена през годините, а не да стои и да чака смирено, вие да се сетите, че го обичате.

Снимка: outnow.ch

4. „Хубава жена"

Лъжата: Принцът ще спаси Пепеляшка и ще я превърне в принцеса

Няма значение с какво се занимавате (дори да не продавате тялото си за пари), забравете че можете с помощта на горещ секс да накарате един мъж за една нощ да реши да осъществи „пълна промяна" на живота ви и да ви превърне в една съвременна Пепеляшка, да се ожени за вас и да ви отведе в двореца си. Ще се наложи да го заинтригувате доста повече, ако искате този сценарий да се случи в живота ви.

Снимка: outnow.ch

5. „Как да разкараш гаджето за 10 дни"

Лъжата: Мръсните игрички в любовта са нещо хубаво

Няма нищо хубаво в мръсните игрички между двама влюбени. Ако ги смятате за очарователни и мислите, че с тях ще омотаете мъжа по-лесно, то в грешка сте. По-вероятно е да го уплашите и дори да го отвратите, и той да избяга през девет планини в десета.

Снимка: outnow.ch

6. „Сватбеният агент"

Лъжата: Той ще изостави годеницата си заради вас

Дори да сте най-красивата (но самотна) жена на Земята, пак е малко вероятно мъжът да развали сватбата си, да зареже годеницата си и да ви поиска за съпруга. Има мъже, които в действителност изневеряват на годениците си, но в крайна сметка пак си се женят за тях.

Снимка: outnow.ch

7. „Мъж под наем"

Лъжата: Парите могат да ви купят любов

Едва ли има мъж, който приема пари срещу секс или с други думи упражнява професията „жиголо", който да се влюби в своята клиентка заради самата нея, а не заради банковата ѝ сметка. Бягайте далеч от продажни хубавци!

Снимка: outnow.ch

8. „Докато ти спеше"

Лъжата: Ако чакате един мъж прекалено дълго, той все някога ще се влюби във вас

Да се преструвате, че имате връзка с даден мъж, без значение дали той е в съзнание или не, а да нямате такава, е по-скоро знак за супер отчаяние. С подобно маниакално поведение можете толкова много да уплашите въпросния мъж, че той по-скоро ще се оплаче в полицията, отколкото да се влюби във вас.

Снимка: outnow.ch

9. „Сватбата на най-добрия ми приятел"

Лъжата: Глупавите момичета винаги печелят момчето

Наистина се случва лошите момичета да оплетат в мрежите си добрите момчета, но доста рядко се случва добрите и интелигентни момчета да си вземат видимо глуповата жена за съпруга, а тя на всяка крачка да ги излага с поведението си.

Снимка: star-spangledheart.blogspot.com

10. „Сабрина"

Лъжата: Достатъчно е да сте красива и той ще ви пожелае

Ако сте била грозното пате и той не ви е забелязвал с години, но един ден се превърнете в красив лебед (с помощта на грим, прическа и хубави дрехи), не очаквайте че той в мигом ще се влюби във вас, заради новата ви визия. Външността има значение, но флуидите между двама души, или ги има, или ги няма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Sutod ( преди 10 години )
Хора, уважаеми списващи подобни статии, мили "ваятели" на позитивното мислене", имам чувството, че не трябва да гледате романтични филми!!!! Гледайте и коментирайте само такива, които втрещяват с реалистиката и скептицизма си. Малко ме притеснява начина, по който генерално сте обобщили посланията на филмите. Филмите разказват истории. Те не са наръчник за поведение. Според мен, по-нормално е да смигнете дори на наивното хрумване/стига то да е позитивно/ и да си кажете "А защо не?!!!!" А и хората, ми се струва, не гледат толкова елемтарно, че да проектират сюжета в реалността.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Коректор ( преди 10 години )
До Требител: препоръката ми е да изгледате внимателно въпросните филми, за съжаление всичко е точно.(Главна буква)и малко наблегнете на правописа,(интервал)ще бъде полезно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 10 години )
В "Докато ти спеше", мацката май се хвана с другия герой, не със спящия, а с брат му...така че...ако някой изгледа филмите и ще види, че не са много точни нещата. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
специалната жена ( преди 10 години )
До Требител: препоръката ми е да изгледате внимателно въпросните филми, за съжаление всичко е точно.и малко наблегнете на правописа,ще бъде полезно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Требител ( преди 10 години )
Половината от нещата който прочеох са пълни глупости ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар