IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойте далеч от бившия на приятелката ви

22 ноември 2013 11 40

Защо не трябва да се замесвате с бившия на вашата най-добра приятелка?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако съществува едно-единствено правило на срещите, към което всички жени са задължени да се придържат, то това е: „Никакви срещи с бивш на моя приятелка“. Въпросното правило е записано в „женския код“, макар да е нещо, което никой не обсъжда и за което никой не говори гласно. Както при всички правила обаче, понякога се появява по някой нарушител. Започването на някакъв вид отношения с бивш на ваша приятелка определено не е умен ход от ваша страна. Дори да има някакъв вид привличане помежду ви, вижте кои са основните причини, заради които трябва да стоите настрани от въпросния мъж:

1. Това би бил краят на едно приятелство. Най-важната причина, заради която дори не бива да си помисляте за бившия на ваша приятелка е, че по този начин почти сигурно ще изгубите едно приятелство. Ситуацията ще бъде определено нетърпима, ако раздялата между въпросния човек и вашата приятелка е скорошна. Със сигурност приятелката ви ще се чувства предадена и наранена, виждайки ви заедно. Ако двамата са се разделили преди поне година и сте сигурни, че вашата приятелка няма чувства към него, то може да опитате да говорите честно и открито с нея. Все още съществува вероятност тя да приеме новината зле, но поне ще оцени честността ви.

2. Няма да започнете връзката си начисто. Другата основателна причина, заради която не бива да започвате отношения с бивш на ваша приятелка е, че вече знаете прекалено много неща за него. От една страна, това ви дава предимство, но всъщност се губи тръпката от опознаването на един човек. Също така не сте застраховани, че не сте наясно с лоши неща за мъжа – например, че е изневерил на приятелката ви и то неведнъж. Дори той да твърди, че сега е различно, много по-трудно бихте му се доверили. Същото важи и за другата страна – вашата приятелка може да е разказвала много за вас, включително и някои негативи.

3. Рискувате да попаднете в социална изолация. Тъй като, както вече стана ясно, правилото за „Никакви срещи с бивш на моя приятелка“ се спазва от повечето жени, то ако все пак решите да го направите, най-вероятно ще бъдете осъдени от останалите ви приятелки. В много случаи скарването между двама души въвлича и останалите от компанията, които трябва да изберат на чия страна да застанат и кой има право. Нали знаете обаче как вашето решение изглежда в очите на останалите? Затова помислете много добре дали си заслужава риска и дали можете толкова лесно да намерите друг кръг от приятели и познати.

4. Губите най-добрата си приятелка – губите най-доверения си човек. Досега именно тя беше човекът, на когото звъняхте, когато имате нужда от утеха или съвет. Ако я загубите обаче, губите и възможността да говорите с някой близък човек за най-съкровените си чувства и желания. Особено трудно е, когато става въпрос за приятелство, което продължава дълго във времето. Главният въпрос, на който трябва да си отговорите е – дори да изпитвате увлечение към бившия на вашата най-добра приятелка, заслужава ли си да загубите почти всичко заради него? Ако не сте сигурни в положителния отговор, най-вероятно никога няма да бъдете.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари