IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разликите между любовта във филмите и тази в реалността

11 март 2014 12 10

Сценариите в киното са взаимствани от реалните любовни взаимоотношения, но са наситени с по „много“ от всичко

Кадър от филма "Тетрадката"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Тетрадката"; Снимка: outnow.ch

Едва ли има човек, който да не се разчувства, гледайки някои от емблематичните любовни филми от голямото кино. Историите, разказани в тях, са наситени с много емоции, драма, любов, страст, омраза, щастливи и нещастни моменти. Вярно е, че сценариите на любовните филми са взаимствани от реалния живот, но всичко в тях е подсилено, за да бъде интересно на зрителите.

Едва ли някой би се заинтересувал да гледа как двойка мъж и жена стават сутрин, отиват на работа, прибират се от работа, вечерят и т. н. Обратите, героичните постъпки и преувеличените емоции са това, което прави един романтичен филм наистина любовен. За съжаление, много жени се чувстват неудовлетворени именно, защото очакват любовта в реалния живот да бъде като тази във филмите. А тя не е.

Ето и кои са основните разлики между любовта на големия екран и тази в ежедневието:

1. Всичко се развива по-бързо.

Във филмите героите се влюбват като че ли само след един разговор. Дори да вярвате в любовта от пръв поглед, малко вероятно е тя да ви се случи. Разликата между любовта във филмите и тази в реалността е, че истинската отнема повече време. Трябва да опознаете даден човек, да станете близки с него и едва тогава ще можете да развиете дълбока връзка с него. Някои хора се влюбват по-бързо от други, но като цяло на любовта ѝ трябва време, за да достигне своя пълен потенциал.

2. Единствено важните моменти имат значение.

Във филмите особено забележителен е моментът, в който героят (обикновено мъжът) засвидетелства своята любов. В реалността вашият партньор може да не ви подари букет от 101 рози или да не ви направи серенада под прозореца, но вероятно показва любовта си с малки жестове, които вие дори едва ли забелязвате. Разбира се, в големите жестове няма нищо лошо, но кое бихте предпочели – един голям веднъж годишно или малки жестове, правени всеки ден?

3. Винаги е вълнуващо.

Не е нужно винаги да правите нещо вълнуващо с вашата половинка. Някои дни вие може просто да гледате телевизия и да се излежавате на дивана – в това няма нищо нередно. Не е нужно също така постоянно да се целувате и да показвате на другите своята любов (но го правете поне веднъж дневно, когато сте сами). През повечето дни всички двойки правят прости ежедневни неща, които рядко показват по филмите.

4. Прекалено голяма романтика.

 Ако имате късмет, ще намерите или вече сте намерили партньор, който обича вечерите на свещи, както и тяхното организиране. Истината обаче е, че повечето съвременни взаимоотношения не са особено романтични и със сигурност не толкова, колкото са тези, показвани във филмите. Ще има дни, в които партньорът ви ще ви дразни или няма да ви обръща достатъчно внимание, но когато това са единични случаи, нямате повод за притеснения.

5. Винаги перфектен външен вид.

Във филмите актьорите изглеждат перфектно, дори когато се събуждат. В реалността никой човек не може да изглежда страхотно през целия ден и във всеки един момент. В реалния живот вашият партньор ще ви харесва, дори когато излизате от банята или сте болни от грип.

6. Парите не са проблем.

Освен, ако сюжетът на филма не се върти около двойка с ограничени възможности, парите обикновено изобщо не са важни. В романтичните филми героите ходят в скъпи ресторанти, живеят в страхотни апартаменти и прекосяват няколко стотин километра, само за да се видят. В действителност повечето хора не са нито герои от филми, нито наследници на милионери, така че всеки човек си има някакъв определен бюджет. Не може да очаквате неща от своя партньор, за които знаете, че не са му по силите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

bamse ( преди 10 години )
Име, благородно ти завиждам:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Име ( преди 10 години )
Значи живея във филм! Влюбихме се за по-малко от седмица след запознанството, в момента живеем заедно и дори и да не сме в младите тинейджърски години, обичаме да се целуваме постоянно и страстно. Пътуванията не са проблем. Все пак има и красива и луда любов, която е като на филм, само че истинска и не свършва след 2 часа на дивана ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
въпреки всичко, доста често филмите се припокриват с реалния живот и обратно :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар