IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаци на лошата любовна комуникация

6 октомври 2014 13 36

Умеете ли да общувате ефективно с партньора си?

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Добрата комуникация е от съществено значение за стабилната връзка. С нея може да избегнете много конфликти, които иначе развалят спокойния ви любовен пейзаж. Всъщност липсата на адекватно общуване може да стои в основата на много ваши проблеми. Всички сме хора и правим грешки, но само правилното разрешаване и обсъждане на разногласията може да гарантира хармоничен живот.

Време е да разберете кои са признаците на лошата комуникация и ако разпознаете своята история в тях, значи трябва да вземете необходимите мерки:

1. Не се изслушвате. Това е един от най-очевидните признаци, че определено имате проблем – който и от вас да говори, другият просто не се вслушва в думите му. По този начин вие, а и вашият партньор започвате да смятате, че да говорите е напълно безсмислено и че мислите ви са незначителни за другия. Осъзнайте, че както вие искате да бъдете слушани и разбирани, същото иска и партньорът ви от вас.

2. Пасивно агресивни сте. Пасивната агресия е една от най-опасните форми на комуникация, тъй като в дългосрочен план тя може да навреди сериозно на стабилността на връзката ви. Опитвайте се да запазвате спокойствие по време на спорове и премисляйте нещата, които говорите, за да не нараните половинката си.

3. Избухвате много лесно. Ако имате проблеми с гнева и избухвате лесно, най-вероятно имате сериозни комуникационни проблеми. Гневът не ви позволява да изразявате себе си рационално и поведението ви може да нарани чувствата на партньора ви. Опитайте се да решите този свой проблем, ако искате връзката ви да продължи дълго без ненужни сътресения.

4. Заядливи сте. Какво печелите, когато се заяждате с половинката си? Да, абсолютно нищо, освен може би някакво садистично удоволствие. Ако се заяждате с партньора си, то най-вероятно рядко или никога не общувате нормално с него. Освен това с нападение никога няма да може да докажете своята теза и думите ви няма да имат тази тежина, на която се надявате.

5. Игнорирате половинката си. Ако пренебрегвате своя партньор, изглежда определено не можете да комуникирате с него. Да се сърдите и да не говорите за даден проблем по никакъв начин няма да помогне за неговото разрешаване. В даден момент игнорирането от ваша страна ще предизвика много повече проблеми във връзката ви, отколкото имате в момента. Замислете се над това.

6. Използвате „лош език“. Дори да сте разстроени, това не ви дава право да обиждате своята половинка. Не използвайте лош език, а се отнасяйте с уважение. В крайна сметка вие говорите на човека, когото обичате и обиждайки го, вие трябва да се срамувате от себе си. Бъдете по-съпричастни и опитайте да изразявате мнението си по по-цивилизован начин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари