IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефонен етикет на първа среща

10 май 2015 11 05

Защо трябва да приберете мобилното устройство „на топло“

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Една от най-често срещаните грешки по време на първа среща е обсебеността от телефона. Много мъже и жени не могат да откъснат очи от мобилното устройство и с това дразнят човека срещу тях, особено ако се виждат за пръв път с романтични цели.

Голяма част от срещите приключват с пълен провал именно защото единият от партньорите постоянно гледа малкия екран, чати и трупа снимков материал за социалните мрежи, като по този начин не само игнорира, а и обижда другия.

Ето и какъв е телефонният етикет, който трябва да спазвате на първа среща:

Изключете звука

Идеята на първата среща е да опознаете човека срещу вас, а това ще стане като му посветите цялото си внимание. Светът няма да спре ако 2 часа не си вдигате телефона, така че не демонстрирайте неуважение към партньора и махнете всички разсейващи фактори.

Не правете снимки на храната, обстановката и дори на себе си по време на срещата

Поне веднъж може да пропуснете да се похвалите в мрежата къде и с кого сте били. Човекът срещу вас може да не се чувства комфортно да го щракате постоянно, камо ли да се озове във вашия профил. А и е доста детско и дори тъпо да снимате всичко около вас и да губите ценно време, за да го качвате и обсъждате с приятелите си в мрежата.

Не се „чеквайте“

Тази вечер е за вас двамата и не е нужно целият свят да разбере къде сте в момента. Идеята не е да се натресат неканени гости, нито излизането ви да се превърне в темата на вечерта. Ако сте приятели в социалните мрежи с човека срещу вас, може да стане неловко, тъй като под „чекването“ ви със сигурност ще се появяват провокативни коментари.

Не сменяйте семейния си статус след първата среща

Това е несериозно, а и може да се изложите, защото е възможно партньорът ви да е на друго мнение.

Не пишете съобщения, а се обадете

Ако срещата е минала добре, по-добре му/ѝ се обадете, за да чуете гласа му/ѝ, а не пишете съобщения. Обаждането е по-лично и дава заявка за сериозни намерения и желание за втора среща.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Poly Stanina ( преди 8 години )
Аз не чувам .Защо да не пиша съобщение ,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар