IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво се карат двойките със сериозни връзки

4 юни 2015 11 15

Вечните теми, които са истински конфликтни точки

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Да имате сериозна връзка не означава, че вие или вашият партньор винаги ще се държите като сериозни, зрели хора. Когато емоциите се намесят, често ситуациите излизат извън контрол и хората често правят или пък казват неща, за които по-късно съжаляват.

Смешното е, че двойките със сериозни връзки понякога се карат като децата или дори по-зле от тях. А характерното при възрастните хора е, че те не бива да реагират първосигнално и винаги трябва да се опитат да обсъдят нещата, преди да се е стигнало до истински конфликт.

А ето и кои са най-проблемните теми, за които партньорите в сериозни отношения се карат:

1. Скандалите от битов характер

Когато двама души заживеят заедно, един от най-важните въпроси, които изникват малко след това, е: „Кой ще изхвърля боклука?“. Същото важи и за миенето на чинии, чистенето, пускането на пералня и всичко в този ред на мисли. Истината е, че хората имат различна представа за това какво е комфорт, нормална хигиена и организация на дома. Ето защо, преди двама души да се карат за подобни неща, те трябва да обсъдят темата, а защо не и да направят разпределение на домакинските задължения.

2. Скандалите за това, че някой не получава достатъчно внимание/някой има нужда от прекалено много внимание

Една част от хората се нуждаят от по-малко внимание, другата от повече. Истината е, че всеки човек е различен, затова в тази ситуация трябва да се потърси балансът или така наречената „златна среда“. Това е единственият начин и двамата партньори да са доволни. Крещенето един на друг никога не е верният път, по който трябва да се решават проблемите.

3. Скандалите за това, че някой от партньорите е предпочел да бъде с приятелите си, вместо с любимия човек

Ако през времето, когато имате нужда от половинката си, тя винаги е насреща, няма причина да се драматизира, когато всеки от вас излиза сам с приятелите си. Все пак понякога човек има нужда от пространство, за да разбере какво всъщност има.

4. Скандалите за това, че някой от партньорите не отговаря/не вдига веднага

Хората са заети – имат задачи и отговорности. Дори човек да види, че някой му е писал или му е звънял, понякога няма физическата възможност да му върне съобщението или обаждането веднага. И това няма нищо общо с неговия партньор, а по-скоро с неблагоприятните обстоятелства.

5. Скандалите за това, че връзката не е съвършена

Никоя връзка не е перфектна и едва ли някога ще има такава. Ето защо хората трябва да бъдат много внимателни със своите очаквания и определения за любовта. Проблемите са нещо нормално за всеки вид отношения, в това число и романтичните. Важното е просто да умеете да ги разрешавате по подобаващ начин.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари