IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на връзка с чужденец

21 юни 2015 13 11

Как връзка с човек от друга култура може да промени живота ви?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Светът е голям и любовта може да ви дебне отвсякъде. Към разнообразието от култури, народности и традиции в глобален план, винаги има какво ново да се види и научи.

Сякаш не е достатъчно, че отношенията между хора във връзка са сложни, ами и съществуват определени различия в културен план, които често се оказват по-скоро предимство, отколкото пречка.

Да се срещаш с някого, който има съвсем различен начин на живот от твоя, дава възможност да се погледне на света през нов поглед, дава друга гледна точка. Това не само обогатява общата ни култура, но и изгражда нас самите като широко скроени личности.

Ако успеете да срещнете човек, който е невероятен, то много вероятно е да преоткриете себе си чрез неговата култура.

Представяме ви предимствата на това, да имате връзка с човек, принадлежащ към съвсем различни традиции от вашите.

1. Ще научите нов език

Разбира се, всички сме минали през трудните часове в училище, целящи да ни научат на нов език. Проблемът е, че често сме задължени да присъстваме на това и в действителност, желанието ни е да излезем по възможно най-бързия начин от класната стая. Когато сте във връзка с човек от друга култура, вие самите искате да научите неговия език. Не само, за да се разбирате по-добре чисто словесно, но и за да се интегрирате в неговата среда и да я опознаете. Разбира се, когато има желание, има и начин. Дори и нещата да не стигнат до „... завинаги заедно“, поне ще имате още едно предимство за вашето CV.

2. Опитвате традиционна храна

Всяка една култура има своите традиционни ястия. Разбира се, китайските ресторанти из целия свят не са толкова добри, колкото в Източна Азия. Разликата е точно в тези малки тайни, съставки и пропорции, които се предават често от поколение на поколение. Времето, усилието и любовта са нещата, които различават домашната традиционна кухня от тази в ресторантите, а вие ще имате възможност да опитате най-доброто от източника.

3. Новите култури са нови уроци

Всяка култура има своите собствени, специфични традиции и ценности. Колкото и те да са различни от вашите, емоцията, която ще предизвикат у вас, е градивна в личностен план. Ще се научите да гледате по-широко на целия свят и дори може би ще намерите дълго търсени отговори на важни въпроси. Към това добавете търпението и разбирането, които ще развиете – умения, които могат да направят живота ви много по-лек.

4. Създавате ваша мини-култура

След като опознаете чуждите традиции и култури, независимо дали съзнателно или не, изграждате лично ваш мини-свят, който е съставен от симбиоза между вашето възпитание и мироглед и този на половинката ви. Това ще се пренесе и в семейството, което някой ден ще създадете, защото начинът на мислене определя и възпитанието към децата, които отгледате.

5. Животът става едно приключение

Когато сте свикнали на един поглед над света, животът става разнообразен в момента, в който смените фокуса. Когато се влюбите в човек с различна култура, старият начин на мислене няма да работи винаги. Двамата ще имате различни реакции към заобикалящото ви и ще трябва да се адаптирате един към друг. Най-добрата част е, че ще пътувате постоянно и това ще разнообразява живота ви, правейки го значително по-интересен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари