IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате ли проблем с обвързването?

26 август 2018 15 15

Има няколко решения на проблема

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Откриването на любовта е трудно нещо. Връзката и съжителството с друг човек (с или без любов) още повече. Стресът от напрегнатото ежедневие, предишните грешки и опитът с възрастта карат все повече хора да се дърпат от обвързване. Чувството е инстинктивно, но страхът от обвързване напълно реален. Дори срещу себе си да имате човек, който наистина ви обича.

Какво да направите, ако и вие сте от тези хора?

Идентифицирайте проблема

Преди да се тюхкате и вайкате, първо идентифицирайте наличието на проблем. Проведете монолог наум и се опитайте сами да разгадаете причините за страха си. Така ще може да ги атакувате една след друга и да го преодолеете.

Пишете

Много лесен начин да идентифицирате точно емоциите си е като пишете. Прочитайки какво изпитвате и защо черно на бяло на хартия, вие сякаш излизате за малко от главата си и по-лесно асимилирате какво се случва в нея. Така и мислите ви ще са по-подредени.

Опитайте да влезете в „обувките“ на партньора си

Не отблъсквайте партньора си, защото иска да доведе връзката ви до следващо ниво. Опитайте се да влезете в главата му – той ви обича, съвсем логично е да търси близост и сигурност в отношенията ви. Почерпете от неговата сила и увереност и се пуснете по течението.

Говорете с половинката

След като веднъж установите какво ви тревожи, е време да коментирате страховете си с партньора. Така той няма да е „на тъмно“ и по-лесно ще разбере поведението ви. Нуждаете се от неговото съдействие и подкрепа, за да се преборите с всичко, което ви пречи да сте щастливи в личен план.

Говорете с професионалист

Ако след всичко това не забелязвате прогрес, все още изпитвате несигурност в себе си, чувствата си и не смеете да задълбочите връзката си, е време да поговорите с терапевт, който да ви помогне да се справите с проблемите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари