IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Той просто се изпарява – защо, как и какво да правите?

11 май 2019 15 15

Не се тормозете излишно, причината вероятно не е във вас

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Случвало ли ви се е да излизате с мъж и както всичко изглежда наред, изведнъж той просто изчезва? Опитвате се да се свържете с него, но никога не вдига. Пишете – не отговаря, а в някои случаи дори ви трие и блокира от социалните мрежи без обяснение и видима за вас причина.

Да, вероятно поне веднъж ви се е случвало и така и не е спряло да ви човърка какво се е случило, за да провокирате неговото поведение. Бъдете спокойни, вероятно проблемът изобщо не е във вас, а този си е „сериен бегач“. Вместо да търсите някаква дълбока причина, по-добре се научете да разпознавате този тип мъже и да ги избягвате. А защо не и да ги изпреварите и да им скроите същия номер?

Оправданието, че е прекалено зает

Един от най-явните сигнали, че той смята да изчезне от живота ви е постоянното оправдание, че е прекалено зает. Затова „забравя“ да се обади. Или пък ви връща обаждане доста, след като вие сте го търсили. В добавка самият той няма да ви потърси, освен ако не му е любовно и цялата комуникация е инициирана от вас. Иначе го виждате постоянно онлайн, а дори не отваря съобщението ви, определено не сте важна за него и като нищо скоро ще „излезе от картинката“.

Как да се справите със ситуацията

Когато прекарвате много време с някого и той просто се изпари, чувството не е никак приятно. Не е нужно да се правите на смели, можете да се разпаднете за малко. Особено ако вече сте развили някакви чувства към този човек, който дори не ви уважава, за да ви каже, че иска да приключите отношенията си.

Също така е съвсем нормално да искате някакво обяснение защо той е изчезнал, но за съжаление има голям шанс да не получите такова. Колкото по-рано го разберете, толкова по-добре. Причините да не го правят са различни – може би самите те не знаят защо, или пък са толкова безразлични и бездушни към вас, че дори не смятат за нужно да ви се обясняват. Колкото и да ви се иска да разберете причината, по-добре се настройте, че не си струва и е по-добре да насочите енергията си към откриване на друга по-подходяща личност за вас.

А когато изчезналият се завърне?

Често срещана практика на мъжете, които се изпаряват от живота ви, е в даден момент да се връщат „ни лук яли, ни лук мирисали“. Това може да обърка емоциите ви, а оттам и живота ви (връзката ви) към момента. От вас зависи как ще реагирате в подобна ситуация.

Важно е да дефинирате какви чувства имате към въпросната личност – гняв, романтични чувства, в случай че не ви е безразличен. Историята и статистиката обаче показват едно – който веднъж се е изпарил от живота ви, има голям шанс да го направи отново.

Вероятно ще му потърсите сметка за предишната ситуация, тъй като любопитството ви не е било задоволено. Може и да получите желаните отговори накрая. Това не е достатъчно да ви окуражи да му дадете нов шанс. Нямате нужда от безотговорен човек. Бъдете предпазливи и обмислете внимателно дали си струва да подновите общуването с тази личност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари