IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почивка от връзки: Кога се нуждаете от нея?

31 август 2019 18 00

Преоткрийте себе си

Istockphoto

Приключването на една връзка носи определен емоционален заряд на мъжа и жената. Ако тя е била трудна и в края си е имало повече пререкания, възстановяването след нея не може да се случи за няколко дни. В такива моменти единият винаги продължава напред по-лесно, но на другия, на който му пука за отминалото време, му трябват месеци, за да се съвземе. 

Една от най-красивите черти на човека е способността му да обича. Всеки от нас иска да има всеотдаен партньор, с който да споделя всичко. Но има случаи, в които е по-добре да останем за известно време сами и помислим за себе си. 

Ето пет причини, поради които трябва да си починете от връзките и не бързате да търсите нова половинка:

1. Трябва да се избавите от стреса

В повечето случаи, за да забравим някого, сме способни да го заменим с друг, макар и да не изпитваме чувства към него. Но така заблуждаваме себе си, че всичко е наред, а въщност все още не сме превъзмогнали раздялата. За да се избавите от стреса и негативните емоции, натрупани през последните месеци, не излизайте веднага по срещи. Е, това не значи, че трябва да се затворите вкъщи, просто в момента не се нуждаете от нов партньoр. Навлизането в нова връзка само ще ви стресира повече. 

painting

Източник: IStockphoto

2.  Повече лично пространство 

За да докажете на себе си, че почивката от нови отношения е най-доброто, което ви се случва след раздялата, намерете време за себе си. Сигурно заради гаджето сте пренебрегвали някои свои хобита или сте оставили на опашка неосъществени планове. Да не говорим, че сте позабравили свои приятели. Ако сте били ограничавани от другия, със сигурност с радост ще отидете на купон на плажа или на концерт, при това без да се притеснявате с колко е часът и с кой сте. 

3. Преоткриване на вътрешното аз

Използвайте свободното време, за да преоткриете себе си. Времето, прекарано с другия, ви е научило да действате в екип и да се съобразявате с неговите желания. Сега е време да покажете, че можете да бъдете по-самостоятелни и се справяте отлично с ежедневните предизвикателства. Нищо чудно да откриете вашия потенциал в определена сфера. 

familly

Източник: IStockphoto

4. Семейството е всичко 

В началото човек е толкова влюбен, че прекарва цялото си време с любимия. С времето той дори е склонен да пренебрегне семейството и своите най-близки приятели, за да угоди на половинката. 

Родителите, братя, сестри, най-близките хора, са онези, на които може да се облегнете след раздялата. Не забравяйте, че те  ви познават много по-добре и ще са до вас дори и да сгрешите. По-добре да прекарате малко повече време с тях, отколкото да се заблуждавате, че ви трябва ново гадже. Може да установите, че някои техни съвети за отношенията ще са ви от полза. 

5. Бързайтe бавно 

Всеки иска да му се случват хубави неща, ако може на момента, когато той желае, но не е така. Брачните консултанти съветват да си отделите известно време след края на последната връзка и да не бързате за нова. Първо изчистете живота си от спомените и мрачните мисли, с което ще дадете път на любовта, която ще ви връхлети когато най-малко очаквате. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

............. ( преди 4 години )
na men stiga edna pregrudka ot liubimia mi goliam bliznak , kogoto 4akam v dnite si . tova e moia pristan i spokoistvie
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
............. ( преди 4 години )
obiknoveno si po4ivam ot ejednevieto s blizostta na liubim 4ovek - ili hlapeto , ili golemia mi liubim bliznak , bez kogoto ne iskam i ne moga . govoria bez tulkuvania
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар