IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените се възбуждат след печалба от бингото, а мъжете докато чистят къщата

29 октомври 2013 12 00

Чистите чаршафи пък са като афродизиак, както за мъжете, така и за жените

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако се чудите как да засилите либидото на нежната си половинка – поставете я на диета. Ново изследване показва, че дамите, които са отслабнали, имат най-голямо желание да правят секс. Сред другите „афродизиаци“ за нежния пол се нареждат печеленето на пари и чистите чаршафи.

За разлика от тях, господата са в настроение за ласки, най-вече след като излязат на мъжка вечер с приятели. Те също се възбуждат от чисти чаршафи.

Изследването е проведено върху 2000 британци и е поръчано от марката Mecca. Според него 60 % от запитаните дами са готови да правят секс веднага, след като спечелят пари от хазартна игра. 52 % от мъжете пък явно са наясно с това, защото са готови да оставят половинките си да играят бинго, ако след това се приберат „в настроение“ за секс.

Изненадващо чистенето на къщата също попада в топ 10 на нещата, които възбуждат мъжете. В него влизат още шофирането и победата на любимия им отбор.

В проучването се споменава, че ако Англия спечели Световното първенство по футбол, това ще бъде периодът, в който ще се прави най-много секс в страната.

„Печеленето възбужда и двата пола. Без значение дали става въпрос за бинго или футболен отбор – и двете носят усещането за лична победа, което води до възбуда. Желанието за печалба е базов човешки инстинкт, който поддържа индивидите живи. Погледнато към днешна дата, човек, който печели, има по-висок социален статус, по-високо качество на живот и привлича по-силно представители на другия пол“, обяснява сексоложката и експерт по невербална комуникация Трейси Кокс.

„Печеленето залива мозъка ни с възбуждащи невротрансмитери, които се освобождават и по време на секс. Те причиняват учестено дишане и напрежение в областта на корема, както и покачване адреналина и възбудата“, добавя дамата.

Ето и кои са десетте неща, които правят жените „жадни“ за секс:

1. Отслабване

2. Чисти чаршафи

3. Печалба от хазартни игри

4. Нощ по женски с момичетата

5. Гореща баня/вана

6. Работа до късно през нощта/коледно парти с колегите

7. Нова прическа

8. Гримиране

9. Тренировка във фитнеса

10. Приключване на сделка или някаква трудна задача

А ето и какво действа на либидото на господата:

1. Излизане по мъжки

2. Чисти чаршафи

3. Гореща баня/вана

4. Печалба от хазартна игра

5. Печалба на любимия им спортен отбор

6. Отслабване

7. Тренировка във фитнеса

8. Шофиране на бърза кола

9. Приключване на сделка или някаква трудна задача

10. Почистване на къщата

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари