IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма секс, ще полудея!

17 ноември 2011 14 30

Кой от двата пола издържа по-дълго без секс и как му се отразява това?!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Прави ли ви впечатление, че когато една жена е изнервена реакцията на силния пол (и понякога на враждебно настроените дами около нея) е да възкликне: „Ти да не си в цикъл" или „На тази й личи, че е нед***ана!". Нима? Само на жените ли им личи липсата на секс и те ли го изживяват по-тежко?

Случвало ми се е приятелки да ми надуват главата с приказки как не са спали с никого 2-3 месеца и да го превръщат в истинска драма. Определено преувеличават, описвайки колко зле им се е отразявало, като имам предвид, че част от тях дори не са изпитвали истински оргазъм (и са си го признавали). Наистина ни се отразява, но винаги съм мислела, че мъжете стават видимо по-агресивни, ако не са имали дълго интимни контакти.

Говорихме си с един стар приятел един ден и той ми изтърси в контекста на разказа, че е имало период, в който е карал 5 години „на ръчно" (без жена). Попитах го дали не е полудял. Това са 5 години за мъж в разцвета на силите си! Той съвсем спокойно ми отвърна, че е бил доста загорял, но до полудяване не се е стигнало.

Вярно, че мастурбацията помага и при двата пола, но в крайна сметка ръката, вибраторът или гумената кукла не може да се сравни с горещото тяло. И при все, че и двата пола я практикуват, защо накрая на жените им личи много повече липсата на истински секс?!

По мнение на специалисти сексолози и психолози, недостигът на сексуално удовлетворение при женския организъм предизвиква увеличено количество мъжки хормони. Ние не сме свикнали с повечко тестостерон и вероятно това се отразява и силно на психиката. Освен това вследствие на липсата на секс често мазнините в женското тяло се покачват, избиват пъпки и кожата загрубява (пишат сексолозите), което влияе върху самочувствието на жената и тя става още по-враждебна и агресивна.

Мъжете също има за какво да се тревожат, защото семенната им течност губи пъргавината и качеството си и често се получава преждевременна еякулация по време на акт след дълго въздържание. Психическото напрежение, което се явява от повишения тестостерон обаче, те компенсират с много активно движение, повече работа и така избиват излишната енергия.

Дамите също са опитвали да се подложат на повече физическа и умствена работа – къде подсъзнателно, къде съзнателно, за да изгонят напиращата превъзбуда от липсата на секс. Ние обаче често не успяваме да се справим с напрежението, което сами си налагаме и изпадаме в нервна криза.

Така привидно излиза, че жените понасят по-тежко въздържанието!

Моя приятелка ми призна преди време, че вече е „на сухо" близо година и половина и това хич не я притеснявало. Тя нямала желание за секс, което ми се стори твърде обезпокояващо. В главите на жените се е заформило твърдението: „Колкото по-често правиш, толкова повече ти се прави. Ако няма секс дълго време, напълно забравяш какво е това". Така ми каза и тя и си рекох: Тук нещо не е наред!

Една жена може да „забрави" за секса, а един мъж може ли? Щом ние „забравяме", значи може да победим нервността и сприхавостта си, което логично води до до заключението, че мъжете (които не забравят) си остават „страдалци", когато са на сухо. И така се върнах там, откъдето започнах.

Вие какво мислите? Кой от половете страда повече от липса на секс и защо?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Роса ( преди 8 години )
Несъм правила секс от 5 месеса но това са глупости че желанието ми да правя намалява напротив мисля че почвам да испитвам все по голям интерес и кам двата пола но и страх
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
anonimus ( преди 9 години )
Незнам кой повече издържа,но аз 5 години съм издържал вече,дори и не мастурбирам,на 23 съм и пуша марихуа почти всеки ден,оплаквали са ми се някои приятели че са на сухо 1-2 месеца,аз никога не съм се оплаквал,защото знам каква ще е реакцията,просто сънувам мокри сънища дори нищо да не правя и пуша като Боб Марли,не искам да виждам много хора,тъй като съв се нагледал на какви ли не убитаци.Като цяло колкото повече опознавам хората,толкова повече ги ненавиждам.Винаги гледам да съм добър с тях,помагам им както мога без да искам нищо в замяна,искам да разберат че не съм използвач като повечето,но явно те са такива.Прави ме щастлив,когато зарадвам някой,никога не мисля първо за себе си.Смятам че съм мазухист,гледам да угодя на всеки и компенсирам с много марихуана.Но ако не пуша изпадам в ситуации,в които ми идва да убия някой и мисля че този някой съм аз,защото осъзнавам че сам съм си виновен,но какво да правя просто съм такъв обичам да се раздавам и винаги ме помнят,сещат се за мен с усмивка дори и използвачите,но имам чувството че така и ще си отида самотен и провален,раздал всичко за всеки...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
inside ( преди 11 години )
Мога да ви кажа, че мъжа въобще не забравя какво е секс дори след дълго време от порядъка на година, напротив, все по-трудно става, увеличава се сензивността към женския пол във всички аспекти по отношение коса, парфюм, поглед, облекло, жест, движение става непоносимо просто постоянно се появяват някакви филми/желания/копнежи, напрежението се увеличава значително, депресии и нервни кризи не решават случая.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
galiastaeva ( преди 12 години )
Моето мнение ,че от секс всяко човешко същество има нужда,това е физиологичен процес в човешкия организъм,не е като да научиш нещо и да знаеш ,че можеш да го практикуваш.Друг е въпроса,че всеки би желал да го прави със тръпка,само тогава може да изпита удоволствието.Това,че се случва на доста хора да не правят секс дълго време мисля, че не е проблем.Всеки има нужда от почивка когато се уважава и не си разпилява енергията напразно,не трябва да бъде на всяка цена.Благодаря!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dolce ( преди 12 години )
Когато не успявах да харесам никого беше добре, защото нямах към кого да насоча сексуалната си енергия, щом срещтнах такъв човек и просто контролът ставаше все по-труден! Превръща се във физическа болка, после душевна и въпреки че съм страшен оптимист, понякога ми беше трудно да поддържам оптимизма си на ниво!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dolce ( преди 12 години )
За съжаление твърденията ми се базират на собствен опит, не само на споделено от приятелки! Не само, че желанието ми за секс не намаля, но колкото повече време съм "на сухо" , толкова по-зле става положението! Опитвах се да насоча вниманието и сексуалната си енергия към какво ли не - тежки физически натоварвания, тежък интелектуален труд, културни мероприятия и тн, и това действително помагаше в началото, но после стана просто невъзможно! И най-лошото е, че това нещо влияеше на отношенията ми с приятели и семейство - вечно бях нервна, вечно бях сърдита просто не мога да повярвам, че приятелката на авторката е казала такова нещо . . . И бих искала да поясня, че този сух период, не се дължеше на липса на интерес към мен, напротив, но просто не исках някакви забежки, някакви непълноценни взаимоотношения и тн!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mima55bg ( преди 12 години )
Според мен много зависи от емоционалното състояние на мъжа и жената.Има хора,които са били "на сухо" не 1г,а 4,5 и повече години.Но това не означава,че са забравили какво е това секс.Както често се казва в много филми - това е като карането на колело - един път научиш ли се,не се забравя.Съгласна съм с долче-на всички им се иска-желанието не умира.Но много малко са хората,които честно си го признават.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
borislava81 ( преди 12 години )
На мен ми се случи преди няколко години да остана без секс известно време и да си призная, само първите 2 месец ме гонеше фиксидеята, че ще откача. После се успокоих. Не, че не ми се е искало, ама вече не миселх чак толкова често за секс. Няма как да забравиш...но ако пък си вложиш енергията на 100% другаде, поне се успокояваш. Мисля, че при мъжете е по-кофти и те издържат по-малко.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dolce ( преди 12 години )
Последните два абзаца са пълна глупост и ако тази приятелка е казала, че след година и половина без секс не й се прави та две не вижда, изобщо не й вярвай!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар