IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква ти е бройката?

13 ноември 2011 11 15

Важно ли е колко секс-партньора е имала жената преди да срещне Точния!?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Преди години девствеността до сватбата е била на почит. Имало е сериозни проверки, празненства, доказателства, че булката е "невинна". С времето обаче, нравите и мисленето на хората се променя. Е, все още има религии и страни, в които недокоснатите жени се котират по-добре на "пазара", но пък у нас това си е рядкост.

Сякаш обаче у дамите и господата все още има някакви задръжки, относно бройката на партньорите, с които една жена е спала. Малко сме дискриминирани, защото знаете, че мъж, който има цял тефтер с креватни завоевания, е считан за пич, плейбой, обиграно к*пеле и т.н. и то все думички, които градят опасния му и очарователен имидж. Ако една жена обаче търси секс на много места, то тя непременно е обявена за к*рва. Дали се обижда или не, не е важно. Важното е, че жените пазят в тайна бройките си, а мъжете биха ги татуирали по тялото си (ако цифрата беше константа).

Наскоро гледах един американски забавен филм "What's your number?" (Каква ти е бройката?). В него главната героиня (към 30 години)– типичната секси блондинка, с добра професия и собствен дом, изпадна в потрес, когато прочете в едно женско списание, че "допустимата" бройка за секс-партньори в живота на жената преди сватбата е 20 и че в рамките на тази цифра, тя трябва да е открила бъдещия си съпруг.

Това със сигурност не е наложено правило, но пък филмите имат голямо влияние върху аудиторията и в тях сюжетите често се пишат така, че освен смях, страх или напрежение, да провокират и някакви размисли, да се вадят изводи и дори поуки.

В представите на хората Америка е либерална страна, хората са с по-разчупено мислене и без сексуални предразсъдъци... Това означава ли, че бройката на жената трябва да е 20?

Попитах няколко мъже дали за тях би имало значение с колко мъже е спало момичето, което не искат за една нощ. Повечето ми отговориха, че те не питат жената с колко е била. Ако обаче тя се изпусне или доброволно поведе разговора в тази насока 50 и отгоре би ги смутило. И стигнах до друг извод. Ние жените не си съобщаваме мъжете. Може би, когато нещата са вече прекалено сериозни в една стабилна връзка, би се стигнало до някое откровение и то не задължително. Но като цяло не държим някой да е наясно със сексуалния ни живот в детайли (освен, разбира се, близките ни приятелки ;).

Все пак ми беше интересно какво мислят българите и направих "малко" проучване. В него участваха около 1600 мъже и жени. Оказа се, че тук сме по-разкрепостени от американците и 67% отговориха, че жената може да бъде с колкото си иска представители на мъжкия пол. Цели 18% пък заложиха на отговор "до 10".

Малко ми е трудно да повярвам, че ако отидеш и кажеш на избраника си: "Скъпи, ти си мъжът на живота ми. Искам да прекарам остатъка от него с теб, но да ти призная ти си 72", ще реагира безучастно на цифрата!

Ами ако той го каже на теб?... Аз лично бих се смутила. Не бих искала да знам бройката на съпруга си, стига да знам, че аз съм последната в „неговия тефтер". А моята, сигурно съм тесногръда, но и тя някак си се измерва в цифра, която едва ли бих прескочила, за да продължавам да се уважавам.

А вие? Вие гоните ли бройка? Има ли граница, която не бихте прекрачили? ...Защо?!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

yiga ( преди 12 години )
Със сигурност има значение, не е най - важното, защото животът е нещо, в което се хвърляш с "главата напред" и от там нататък всичко е.."????", но има значение, за мен. И аз като една, почти консерва:), смятам, че многото мъже не говорят добре за никоя жена - нито мога да го свържа с някаква гордост, нито мога да го оправдая с тоя прословут 21 век., и как разбираш ли, в днешно време нещата стояли така, различно...!?! Все едно, не съдя,лично мнение, в първо лице, единствено число.... все пак не забравям най - важното и основно, човешко право - свободата на избор..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dolce ( преди 12 години )
До Eddie Coysie: Дам, може и да си прав,голямата бройка, не значи голям опит, както и обратното- практиката го показва! Наистина според мен желанието, искрените чувства и най-вече въображението са по-важни и компенсират може би не дотам перфектната техника . . . Говорила съм с много приятели мъже и съм ги питала за приятелките им, от чисто любопитство, интересна ми е мъжката гледна точка, и те казват : "Предишната беше супер, много добре правеше всичко и беше супер откъм техника, но със сегашната има повече чувство, което прави и секса по-хубав" . . . Което за мен е достатъчно красноречиво!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
bouzinka ( преди 12 години )
W Amerika Snejanka i sedemte djudjeta e zabranena prikazka. US ne sa referencia i izobchto ne sa svobodni...Ne e vajno kolko si imal predi vajnoto e pravilnia da e poslednia
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
honeyuk ( преди 12 години )
Аман от комплексирани КИФЛИ!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
lili_belqta ( преди 12 години )
Пак мн морализъм. Аман от консерви.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
magst ( преди 12 години )
"А моята, сигурно съм тесногръда, но и тя някак си се измерва в цифра, която едва ли бих прескочила, за да продължавам да се уважавам." Авторката от една страна критикува мъжете, които наричат жените с повече партньори "к..ви", а в същото време явно робува на страха, че ще бъде сметната за такава заради много си партньори. Иначе защо моята бройка трябва да ме кара да не се уважавам, били те двама, петима или 50? След като всеки от тези пъти е имал някакъв смисъл и значение в живота ми и след като всички тези пъти съм ги искала. Да си жена и да правиш секс не е престъпление, чиято тежест се усилва колкото по-често го правиш, при все че за някои жени 10 партньора са малко, за други твърде много, неща които зависят от опит, възраст и това кога си открил трайна връзка.Истината е, че мъжете няма да спрат да ни наричат ***, докато ние не спрем да се смятаме за такива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
vipera ( преди 12 години )
Никога няма да му кажа с колко мъже съм спала! Не! Мъжете не са толерантни - ако разберат, че жената е опитна, веднага ще кажат, че е К***а, просто такова е мисленето, не мисля, че само у нас е така. И бройката едва ли идва от това, че искаш да си по-опитен в леглото - просто срещаш човек, не се получава, срещаш друг ... в днешно време общуваме с повече хора, не като едно време по седенките, мисленето обаче е остаряло . Искам да съм се пазила за сватбата, но просто човек прави грешки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
baby_g ( преди 12 години )
Според мене и с една дълга връзка пак си докарваш достатъчно опит. Пробваш различни неща без притеснения и т.н.. Май излязох от темата за бройките. На всеки както му се стече живота, няма лошо да си бил с повече мъже/жени. За коментара 23г. и повече от 50 мъже.. Това определено е повече от "повече" :), но.. както казах, на всеки както му се стече живота :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Eddie Coysie ( преди 12 години )
До Dolce: Съм съгласен с теб за всичко,освен за съотношението бройка-опит.Вярно,че дава някакъв,но само това не те прави толкова вещ.Ха,трябва и акъл!Но сериозно,първо си научаваш теорията,после я превръщаш в практика.21 век сме-има доста материали,които ще те научат на тово-онова.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Dolce ( преди 12 години )
Мисля си, че е по-добре мъжът да е по-опитен, което идва с бройката, предполагам, или да са наравно с жената! Честно казано, не съм някаква голяма моралистка, всеки да си прави каквото иска, стига да не пречи на другите и да е достатъчно отговорен от здравна гледна точка, но явно фантазията ми е доста бедна, защото не знам как, ако не си изкарваш хляба със секс, ще докараш повече от 50 мъже на 23 . . .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар