IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главоболието не винаги е измислен отказ за секс

6 март 2012 06 30

Голяма част от жените с хронична мигрена имат проблеми с либидото и изпитват болка при интимен акт

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато жената каже „Боли ме глава" в леглото, на мъжа му е ясно, че му отказват. Тази фраза каза обаче не винаги е просто някакво извинение или наказание от половинката за негово прегрешение. Голяма част от силния пол не приема на сериозно тези думи и смята, че са измислица. В действителност обаче не е така!

Жените не винаги лъжат за главоболието си, е установило италианско проучване, цитирано от сайта Тудейхелт.

Екип от университета в Павия установил, че 90 на сто от жените, които потърсили лекарска помощ заради силни болки в главата, били с намалена сексуална функция, а 29 на сто от тях признали, че били стресирани от половия си живот. Главоболието много често било свързвано при представителките на нежния пол с намалено либидо и болка при сношение.

 Екипът изследвал 100 жени на възраст над 40 години, които се оплаквали то главоболие. При голяма част от тях ставало въпрос за хронична мигрена. След обстойно изследване, включващо въпроси за сексуалния им живот, станало ясно, че 91 на сто от тях страдали от сексуални смущения, излизащи извън нормата, а 17 на сто изпитвали много слабо сексуално влечение, но не го считали за проблем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Мъж ( преди 12 години )