IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо жените обичат лошите момчета

27 ноември 2012 15 00

Добрите момчета наистина ли финишират последни?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лошите момчета притежават определен чар. Те са неустоими и жените ги искат. Докато добрите момчета са заети да изпращат валентинки, лошите са заети с това да не звънят обратно. Поради някаква мистериозна алхимия, жените полудяват именно по лошите момчета и дори тяхното игнориращо поведение кара дамите да ги желаят още повече. А може би привличането на жените към лоши момчета не е толкова сложен процес. Всичко се свежда до две основни причини – едната е въпрос на култура, другата на химия.

1. Чарът на лошите момчета

Всичко започва със секс - страхотен и първичен. С цел светът, в частност хората, да се цивилизоват в обществото са се наложили определени правила. Сексът също е въведен в норми. В някои страни той все още е тема табу. На много места сексуалният акт се разглежда като див и необуздан звяр, който трябва да се опитоми, защото е опасен.

Но желанието за секс винаги е там. Затова, когато една жена иска вълнуващ и мръснишки секс, кой, ако не лошото момче, е най-подходящо за целта? Все пак свободният дух на този тип мъже гарантира освободени и първични изживявания и в леглото. Лошите момчета не се интересуват от правилата, защото те имат собствени такива. Те са диви и сексуални, а това наистина е много привлекателно.

2. Химията

Най-общо казано – всичко е тестостерон. Разбира се, нещата са малко по-сложни от простото обяснение с хормоните. Според еволюционната биология човешкото поведение се развива, за да привлече партньор. По същество, мъжете се опитват да докажат на жените своята сила. По този начин те показват, че могат да се грижат за тях и че са идеални за създаване на деца. В същото време жените са заети с опитите си да привлекат именно тези мъже, които знаят, че ще се грижат за тях и са годни да станат бащи.

Но как една жена разбира това? Често всичко е въпрос на несъзнателно регистриране на мъже с високи нива на тестостерон. Според проучване, проведено в Kinsey Institute on masculinity and attractiveness, мозъците на жените показват по-активен отговор, когато дамите виждат снимки на мъжествени представители на силния пол (определени като мъже с високи нива на тестостерон). В дните преди овулация, жените изпращали най-силни сигнали.

Физическите качества като сила и широка челюст са показатели за много тестостерон. Поемането на риск, както и конкурентноспособността също са признаци за по-високи нива на хормона. Това обяснява и факта защо, когато един мъж губи една жена, той започва да я иска още по-силно. За него това е игра и той става по-конкурентноспособен. Така че човек с по-високи нива на тестостерон е склонен да поеме риска и да направи нещо „лошо“. Жените усещат това и изведнъж започват да искат именно лошото момче.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари