IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ученическата и късната любов са най-добри

16 ноември 2013 12 00

Влюбването в пубертета и това в по-зряла възраст носят най-голямо удовлетворение

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Известната секс експертка Трейси Кокс, която води рубрика, посветена на взаимоотношенията между двата пола в британският вестник Daily Mail твърди, че намирането на партньор на 45 и повече години носи най-голямо удовлетворение на жената.

Трейси е писала много статии на тема какво кара някои двойки да останат заедно през целия си живот и през цялото време да бъдат шеметно луди един за друг, докато връзките на повечето други двойки не издържат повече от няколко години.

След дълго време на наблюдения Кокс е стигнала до извода, че щастливите двойки са в един от тези два лагера – или са гаджета от ученическите години (влюбили са се в гимназията или университета ), или са се намерили след 40-те.

Тя смята, че добрият секс трябва да ви кара да се чувствате добре и че не е свързан с начина, по който изглеждате. Трейси вярва, че леко заниженото либидо (както е в случая с по-възрастните двойки) дава предимство, тъй като партньорите имат по-малко желание за изневяра.

Кокс обяснява: „Двойките, които се събират рано, израстват заедно. Те имат добри комуникационни умения, силна мотивация и ангажираност един към друг. Всеки се адаптира към промените в личността на другия и желанието за общ път е еднакво от двете страни. Те влизат в света на възрастните рамо до рамо, с една и съща почва под краката и започват да растат със същата скорост, да вървят в една посока, а това ги сближава страшно много. Тяхната връзка има сигурна основа, но това до голяма степен се основава на факта, че те са нямали други връзки в живота си преди това.“

Кокс обяснява, че има синдром, който се казва „парадоксът на избора“ и представлява следното – ако човек има твърде много възможности за избор, това затруднява способността му да взема решения. С други думи, ако има твърде много риба в морето, няма да знаете коя искате да се хване на въдицата ви.

Ученическата любов е безумно романтична формула, която отговаря на нашите тайни идеали за начина, по който всички желаем да изпитаме любовта – лесна, безболезнена, безпроблемна и без усложнения.

Ако се огледате наоколо сред приятелите си, най-много щастливи двойки вероятно ще намерите сред тези, които са заедно от гимназията.

„Как и кога обичаме също зависи от нашата личност. Ако сте любопитни, амбициозни и твърде взискателни, вие вероятно няма да се задържите с ученическата си любов (както и с тези няколко след нея), но пък имате шанс да се влюбите силно след като прехвърлите 40-те“, обяснява сексоложката.

Тя смята, че хората които обичат приключенията и новите преживявания, се нуждаят от свобода и независимост и експериментират с различни неща в живота си, включително и с партньорите си. Тези хора трудно се обричат на някого в своите 20 и 30 години.

Затова пък по-късно в живота, те изпитват истинско удоволствие от любовта. Те вече няма да правят сцени на ревност за най-малкото, няма да правят секс на бюрото, няма да се оглеждат наоколо и т. н. Ще са по-мъдри, ще се държат зряло и разумно, ще имат по-добра преценка за себе си и за това кой е подходящия човек за тях.

Колкото повече човек остарява, толкова по-вероятно е да знае какво иска от половинката си и какво е в състояние да даде на някой друг.

Снимка: Dreamstime

В тази възраст либидото е смекчено и е по-малко вероятно човек да изневери, а в същото време знае как да прави наистина хубав секс, тъй като познава тялото си перфектно.

Можем да обобщим следното – след много паузи и травми в любовния живот от 20-те и 30-те години, човек може да изгради щастлива връзка, която да проработи добре, да има смисъл и дълбочина, но чак в своите 40 години.

Така че, ако не сте открили любовта рано, то поне имате шанс да я намерите късно (колкото и абсурдно да звучи)!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
поредният голЕм смЕЕЕх, чувате ли се, ало? : ))))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар