IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свят от мъниста

16 септември 2013 10 45

Лиза Лу използва милиони цветни стъкълца, за да покрие кухнята и двора си

Снимка: lizalou.com

Снимка: lizalou.com

Може и да си мислите, че знаете какво точно е търпение, но със сигурност има някой, който го е изпитвал години наред, преди да завърши своята идея. Лиза Лу започва да прави своята творба с името „кухня" през 1991 г. , а тя е завършена цели пет години по-късно. Какво точно прави? Дамата е покрила всеки детайл от импровизирана кухня с различни видове мъниста.

Лиза поставя всяко мънисто поотделно с помощта на пинцети и по този начин създава уникална цветна мозайка. Художничката не пропуска и милиметър от своята кухня, като предметите са покрити с цветните стъкълца навсякъде, във всеки ъгъл.

Вдъхновена от завършения си през 1996 г. проект, през 1999 г. дамата започва да декорира и задния двор, за който използва над 30 милиона мъниста! Само 250 000 са нужни, за да покрие масата за пикник.

Тази година Лиза завърши последния си проект „Цветно поле", който ще бъде изложен в Музея за изкуства в Сан Диего на 3 ноември. Творбата показва възхищението на художничката към полетата на Южна Африка, където тя живее и твори през последните години.

Вижте уникалните ѝ произведения в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари