IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манипулативните игри на жените (1 част)

6 юни 2020 21 00

Научете ги, за да не попадате в плена им

Снимка: Istockphoto

За никого не е тайна, че жените могат да бъдат много манипулативни, когато искат нещо. Те прилагат своите трикове към роднини, приятели, колеги, деца, но сега ще се фокусираме върху доказаните във времето техники, които се упражняват редовно върху половинката. Мъже, ако не сте осъзнали, често ви „работят“ по следния начин:

Безпричинно хвалене

Вашата половинка рядко оценява подобаващо усилията ви, но изведнъж става много мила и е готова да ви възнагради дори заради това, че сте си оставили чашата в миялната машина. Това веднага ви дава криле, но бъдете нащрек, когато хваленето и поощряването станат много начесто, тя ще иска нещо от вас и макар да не ви се нрави, вие няма да можете да ѝ откажете без да се почувствате зле от това. А любимата ви точно на това разчита!

Сълзи

Никой не обича да вижда плачеща жена, особено красива жена, която не ви е безразлична. Когато една дама реве, тя ползва сълзите като оръжие да изглежда по-слаба и беззащитна с идеята да събуди вашия мъжки инстинкт и вие да сте по-снизходителни към нейните желания и изисквания. Вашата половинка е наясно, че със сълзи ще събуди емоционалността ви и ще сте по-склонни да откликнете на нуждите ѝ.

Умалителни имена

Умалителните имена се ползват като израз на сближаване и фамилиарност. Двойките често използват умалителни имена, които са специфични за тях и които само те разбират. И тъй като тези имена се употребяват, когато сте в добро настроение, когато ви е мило и искате да покажете обичта и загрижеността си към другия, той автоматично се настройва на такава вълна, когато се обърнете към него/нея така.

Ето го и манипулативния момент – тя знае, че назовавайки ви с вашето умалително име, сърцето ви се свива и вие сте по-склонен да я изслушате и да ѝ откликнете.

Докосване

Доказано докосването от любим човек повишава хормоните на щастието в тялото и успокоява. В такова състояние ставате по-отзивчиви, тъй като настроението ви е повишено и сте позитивни, т. е. шансът да се съгласите с нейното искане скача значително.

Сравнения

Когато тя иска нещо да се случи, започва да сравнява, вадейки ви аргументи защо съответното нещо е по-добрата опция преди дори да ви го сервира директно. Понякога сравненията са с други хора – съседи, сестра ѝ, колегата… като крайната цел е да ви убеди, че вие не трябва да сте изключение, което не се вписва. И да, това работи. На по-късен етап може и да осъзнаете, че ви е „изработила“, но в самия момент сте залети от информация, аргументи и сравнения и ви звучи напълно логично да се съгласите с нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Страх ( преди 3 години )
Когато че тя вашите експозиции на чувства.. настръхвам за бъдещите хора. Демолира човешкият морал
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар