IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искрено или лично: По-щастлива съм сама

1 януари 2021 21 00

5 жени разкриват защо липсата на връзка им дава шанс да живеят по-пълноценно и щастливо

Снимка: Istockphoto

За много жени липсата на половинка е истинска драма. Ако те са минали 30-те, обществото и семейството ги заклеймява допълнително като „стари моми“ и това ги кара да се вкопчват силно в мисълта за търсене на съпруг (гадже).

Ако и вие попадате сред тях, спрете да се тюхкате и погледнете на нещата от друг ъгъл. Огледайте се – дори в световен мащаб все повече жени се задомяват по-късно, а някои дори избират да родят и да гледат децата си без мъж. Прекрасно е да имате човек до себе си, но както казват – всяко нещо с времето си. Може би още не е дошло вашето време и затова вместо да излъчвате отчаяние и да се хвърляте към всеки мъж, който ви се усмихне, по-добре се фокусирайте върху възможностите, които имате докато сте необвързана и се възползвайте от тях. Ето какво споделиха анонимно 7 жени за своя необвързан живот пред Cosmopolitan:

„Имам повече време за себе си и не изпитвам вина за това, че правя нещата, както аз искам“

На 30 години съм и съм необвързана в момента. Даже и не искам да се обвързвам. Имала съм доста връзки и сега се чувствам по-щастлива от всякога. Според мнозина трябваше вече да съм омъжена и да имам деца, но аз не робувам на общественото мнение. Преди ми се налагаше да приоритизирам другите пред себе си, а сега не го правя и имам цялото време за себе си, без да се чувствам виновна, че правя нещата когато и както аз искам.

„Освен че имам повече време за себе си, се виждам спокойно с приятелите си без да давам обяснения и да искам разрешение“

„Избрах да бъда необвързана и независима и това ме направи по-фокусирана върху целите ми, вместо да правя компромиси заради другите“

Когато съм във връзка винаги се чувствам на ръба – сякаш трябва да избирам между личностното и професионалното си развитие и човека до себе си. И двете за мен са важни и това усещане ме задушаваше. С годините осъзнах, че всъщност връзките ми ме задушават. Това, че избрах да бъда необвързана и независима, ме направи по-фокусирана върху целите ми, вместо да правя компромиси заради другите.

„Осъзнах собствената си цена“

Когато си във връзка, мислиш не само за себе си, а и за партньора си. Изглежда напълно логично и нормално, но е доста изтощаващо. Откакто съм необвързана, имах възможност да осъзная собствената си цена и започнах да се грижа повече за себе си.

„Откакто съм без партньор осъзнах, че най-важната връзка е тази със самата мен. И няма нищо по-важно от нея“

В началото на 30-те си съм, хората започват да очакват доста неща от мен – да се омъжа, да имам деца… Винаги ме е било страх от мисълта да остана сама, но сега откакто съм без партньор осъзнах, че най-важната връзка е тази със самата мен. И няма нищо по-важно от нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари