IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Защо стоите в трудна връзка?

4 март 2021 17 30

Някои хора поддържат сложни и безперспективни отношения години наред

Istock

Някои хора стоят с години във връзка, която видимо за всички около тях (но сякаш не и за самите тях), е безперспективна, сложна, нехармонична и неподходяща. Разберете защо ви е толкова трудно да прекъснете отношенията с човек, който не ви прави щастливи и вади най-лошото от вас (а и вие от него), базирано на собствената ви зодия.

А ето и защо всеки от 12-те знака стои в трудна връзка, когато по всичко си личи, че трябва да скъса оковите:

Овен: Харесвате сложните неща и мразите скуката

Хората от зодия Овен са инати и приключенски настроени. Те са склонни да се уморяват по-лесно от отношения, които вървят твърде гладко и скучно. В същото време Овенът е готов да се придържа към партньор, който по някакъв начин го провокира и постоянно примамва интереса му. Дори този човек да не е подходящ за негова половинка. Овенът може да вижда, че дадена връзка не е подходяща за него, но в същото време тя да е вълнуваща и драматична и той да не може да се откаже от нея.

Телец: Удобно ви е

Вие сте всеотдаен, търпелив човек, който мрази да променя рутината си. Вие правите всичко възможно, за да не мърдате от зоната си на комфорт. Ако даден човек е влязъл в живота ви веднъж, възможно е той да остане част от живота ви завинаги. Дори връзката ви с този човек да е далеч от идеална, вие няма да искате да се откажете от нея (и от половинката си), след като знаете колко време и усилия сте инвестирали. По-скоро бихте се примирили с негативните неща в отношенията, само и само да не нарушавате удобството си, тъй като смятате, че раздялата ще преобърне сегашния ви живот.

Близнаци: Не знаете какво точно искате.

Вие сте любознателен и нерешителен и макар че това може да ви направи много придирчив партньор, това може да бъде и причината да се придържате към човек, от когото имате всички основания да избягате. Вие се притеснявате, че ако напуснете партньора си, ще направите грешен избор и после ще съжалявате. Също така сте склонни да сте неуверени в собствения си характер. Смятате, че имате твърде много лоши черти, за да може някой друг (освен сегашната ви половинка) да ви обикне. Така че, дори да имате партньор, който ви кара да се чувствате зле, вие пак трудно ще се решите да скъсате с него, най-вече заради липса на решителност.

Рак: Прекалено сте заслепени от любов.

Вие сте грижовен и любящ човек и имате прекрасни черти, но лесно попадате на хора, които са склонни да се възползват от добротата ви. Когато се влюбите истински, вие вече не можете да си представите да прекарате остатъка от живота си без своя любим, дори той да е далеч от перфектен. Склонни сте да игнорирате всички лоши черти на половинката си и сами да намирате оправдание за тях. Толкова много държите да сте част от връзка, че сте склонни да се държите като заслепени от любов, вместо да си признаете, че партньорът ви не се отнася с вас по начина, по който трябва.

Лъв: Не искате да признаете, че сте сгрешили.

По принцип вие не сте лесен човек и винаги ще предпочетете да прекарвате времето си сам, отколкото с някого, който не е подходящ за вас. Но все пак след като сте инвестирали време и емоции в една връзка и след като сте се привързали към своя партньор, дори той да се окаже не такъв, какъвто сте очаквали, вероятно няма да искате да си признаете грешката. Освен това вие също като Овена имате афинитет към драмата. И дори да знаете, че трябва да скъсате тези отношения, ще продължите да се мъчите, докато нещата станат наистина непоносими.

Дева: Смятате, че вината е ваша.

По природа вие сте аналитичен и критичен човек, което обикновено означава, че ви отнема известно време, за да започнете дадена връзка. В същото време, след като вече сте във връзка, вие сваляте гарда. Дори да виждате, че тези отношения не са подходящи за вас, вие ще вярвате наивно, че ще можете да промените нещата към по-добро. Склонни сте да смятате, че всичко, което се обърква е по ваша вина. Започвате да търсите кусури във себе си и ви отнема доста време докато се решите да сложите край на грешната връзка.

Везни: Мразите потъващи кораби.

Везните са много фокусирани върху баланса и имат страх от конфронтация и скандали, така че трудно могат да сложат край на сложна и безперспективна връзка. Везните търсят хармония в живота си, което означава, че ако нещо не върви в отношенията им с половинката, те ще направят всичко по силите си, за да поправят нещата. Все пак ако нищо не се промени известно време, Везните ще трябва да си признаят, че корабът на отношенията им е напът да потъне, а спасение – няма.

Скорпион: Искате нещата, които не би трябвало да имате.

Вие сте невероятно съблазнителен и мистериозен човек и и имате доста ухажори, които биха искали да бъдат с вас. И все пак вие имате някои доста сериозни проблеми с доверието, както и силно желание да искате нещата, които не би трябвало да имате. Точно това може да ви накара да стоите в грешни отношения по-дълго, отколкото трябва. Наслаждавате се на тръпката да бъдете с някого, който не е „подходящ“ за вас, като така държите другите хора на разстояние.

Стрелец: Виждате само положителните качества у хората.

Вие силно цените своята независимост и свобода, но също така сте склонни да разглеждате всичко чрез огромен оптимизъм, който ви кара да пренебрегвате нечии лоши качества и да се фиксирате само върху добрите. Ще останете в трудна връзка, просто защото винаги вярвате, че нещата могат да се подобрят с времето. Ще се откажете от тези сложни отношения, едва когато се появи нов човек в живота ви и заради него се решите да прекратите безперспективната си връзка.

Козирог: Инвестирали сте твърде много време, енергия и емоции.

Вие сте трудолюбив и всеотдаен човек, но не сте склонен да играете игрички, когато сте във връзка. Изявявате желанията и намеренията си ясно. Обикновено инвестирате много време и усилия в отношенията си с половинката и затова, въпреки да усещате, че тази връзка не е подходяща за вас, вие не смеете да се откажете заради цялата енергия и време, които вече сте вложили в нея. По-скоро ще останете във връзката, за да се опитате да я поправите, вместо да се откъснете и да започнете отначало.

Водолей: Знаете, че ако скъсате с половинката, може да си останете сами.

Не сте от личностите, които допускат лесно хората в живота си и по-скоро бихте си живели сам, но не и в лоша компания. И все пак, когато влезете във връзка, обикновено не я приемате лекомислено. Половинката ви вероятно ви е накарала да почувствате неща, които не сте усещали досега и ви е заинтригувала на умствено ниво (освен на физическо). Дори да започне да ви става ясно, че връзката не е подходяща за вас, вие ще сте склонни да се придържате към нея, защото никога не сте се чувствали така с друг човек преди.

Риби: Вие живеете за това да се чувствате необходими.

Вие сте грижовен и съпричастен човек, който има невероятни качества за сериозна връзка, но точно те могат да ви вкарат в беда. Обичате да се свързвате на дълбоко, интимно ниво с партньорите си и въпреки че в сърцето си знаете кога дадена връзка не е подходяща за вас, вие искате да се чувствате необходими за другия човек. Вие сте склонни да поемете повече, отколкото трябва и дори позволявате на половинката си да ви манипулира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари