IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Защо имате фобия от обвързване?

30 март 2021 17 30

Вижте защо не искате да се влюбвате, базирано на вашия зодиакален знак

Istock

Истината е, че макар любовта да е считана за най-хубавото и завладяващо чувство на света, на много хора изобщо не им е до любов. Някои хора се чувстват прекрасно като необвързани индивиди, на други пък не им се полагат усилия в името на това да открият свой спътник в живота. Нагласата към влюбването до голяма степен зависи и от зодиакалните знаци. Всяка една зодия си има своите вътрешни опасения и страхове, заради които стои далеч от любовта.

Някои знаци се притесняват, че любовта ще ги направи уязвими, други се ужасяват от мисълта, че романтичният им партньор ще ги принуди да се откажат от своята независимост. Трети пък не искат да се влюбват отново, от страх да не преживеят мъката на раздялата за пореден път.

Ако и вие имате фобия от обвързване, може би една от причините да стоите далеч от любовта, е базирана на вашия зодиакален знак. Прочетете повече по темата:

Овен

Не желаете да се влюбвате, защото се притеснявате, че обектът на чувствата ви ще се опита да промени вашия енергичен, спонтанен и авантюристичен поглед върху живота. Смятате, че тази промяна ще направи ежедневието ви много по-скучно. Вие мразите да бъдете контролирани, а смятате, че любовта води до контрол. Идеята ви за романтична връзка е, че ще правите непрекъснато едни и същи неща с един и същи човек. Освен това имате тайни, които не сте готови да споделяте с друг човек!

Телец

Не искате да се влюбвате, защото са разбивали сърцето ви в миналото няколко пъти и не искате отново чувствата ви да бъдат наранени толкова силно. Вие сте наясно, че ако се влюбите отново, ще отдадете цялото си сърце на своя любим човек, но не можете да съберете тази смелост. Струва ви се, че никога няма да намерите тази споделена, голяма любов от филмите, която всъщност сте търсили винаги и за която мечтаете. Трудно ви е да се доверите отново и сте изградили стени около сърцето си.

Близнаци

Ужасявате се от мисълта, че можете да се влюбите пак, защото винаги, когато сте във връзка мислите, че сте срещнали най-подходящия за вас човек, но после се оказва, че сте в голяма грешка. Трудно ви е да стоите дълго време във връзка, защото просто не обичате застоя, а дългосрочните отношения винаги ви се струват еднообразни и скучни. Вие обичате промяната и ви е страх, че ще излъжете нечие доверие, отегчавайки се твърде бързо от отношенията, а това ще доведе до редица проблеми и конфликти.

Рак

Не искате да се влюбвате, защото инвестирате твърде много време, грижи, емоции и внимание в хората, които обичате и знаете, че едва ли някога ще срещнете човек, който ще може да ви върне всичко това в замяна. Вие се стараете твърде много да радвате близките си, но те невинаги правят същото за вас и това в крайна сметка ви носи разочарование. Притеснявате се, че може да срещнете човек, в когото да се влюбите, а след време той да се окаже съвсем различен от това, което сте очаквали.

Лъв

Имате фобия от влюбването, защото смятате, че това чувство ще попречи на независимостта ви. Обичате да поемете контрола върху собствения си живот и мислите, че ако влезете във връзка, ще трябва да се откажете от по-голямата част от този контрол. Не можете да приемете, че романтичните отношения не са въпрос на зависимости, а въпрос на споделяне. Притеснявате се, че ще изгубите себе си във връзката и просто не желаете да се обвързвате.

Дева

Страх ви е да се влюбите, защото смятате, че имате твърде много кусури и ще бъде въпрос на време партньорът ви да разбере за всички тях. Освен това си знаете, че не сте много умели в комуникацията и не можете да изразявате чувствата и мислите си ясно и това ви плаши в контекста на една нова връзка. Смятате за ужасяващо, че можете да се отворите истински пред друг човек, а той да се подиграе с чувствата ви. Знаете, че колкото повече имате, толкова повече можете да изгубите и не ви се рискува.

Везни

Не желаете да се влюбвате, защото не знаете, дали ще оцелеете при евентуална раздяла. Самотата е вашият най-голям страх, а знаете, че влюбването в някого не ви гарантира, че той ще остане с вас завинаги. Мразите идеята, че има шанс партньорът ви да се събуди един ден и вече да не ви обича толкова силно, колкото ви е обичал някога. Възможността някой да ви разлюби без реална причина ви носи стрес. Не знаете дали бихте могли да се справите с такова ниво на болка.

Скорпион

Ужасявате се от влюбването, защото не знаете как да вярвате на някого повече, отколкото на себе си. Искате партньор, който ще бъде толкова отворен и честен към вас, колкото и вие към него. С основание се притеснявате, че любовта ще ви обсеби напълно и ще спрете да обръщате внимание на другите неща, на които досега сте държали толкова много. Освен това се страхувате, че ще намерите нещо страхотно и след това с поведението си ще прецакате всичко, превръщайки се във виновник за раздялата.

Стрелец

Имате фобия от това да се влюбите, защото сте сигурни, че партньорът ви ще се опита да ви задържи на едно място. Вие искате да видите света, да срещнете нови хора, да опитате нова храна, да плувате в нови океани и се страхувате, че ако се влюбите, няма да постигнете всички тези мечти. Вие се притеснявате да се обвържете и да се посветите на един определен човек, защото после може да осъзнаете, че сте сбъркали. Опасявате се, че връзката с не особено подходящ партньор, ще опропасти добрите ви възможности.

Козирог

Изпитвате фобия от влюбването, защото смятате, че любовта е безразсъдна, глупава и сляпа. Вие сте отговорен човек и животът ви винаги е бил подреден, разумен и праволинеен. Смятате, че любовта не просто ще промени, но и ще обърка, ще усложни досегашния ви хубав живот. Ако сте минали през тежка раздяла в миналото, сега няма да искате да изпитате всички онези болезнени емоции, които сте си обещали никога повече да не преживявате в бъдеще.

Водолей

Не искате да се влюбвате по много причини. Първо, защото се притеснявате, че любовта може да ви накара да мислите по различен начин. Вие сте интелигентен човек и с право се страхувате, че любовта ще ви накара да загубите някои от своите сетива. Освен това ви е страх, че можете да намерите щастие, което сякаш не вярвате, че заслужавате. Част от вас е убедена, че ви е писано да си останете необвързани завинаги, защото сами на себе си сте си най-добрата компания.

Риби

Ужасявате се от мисълта, че можете да се влюбите, защото всеки път, когато сте изпитвали тази емоция и преди, тя не е продължила особено дълго и сте осъзнали, че чувствата и на двете страни са били фалшиви. Освен това ви е омръзнало да сте този, който обича повече във връзката. Омръзнало ви е да сте единственият в отношенията, който полага усилия и прави саможертви и компромиси. Писнало ви е да сте партньорът, който се старае отношенията да са дългосрочни и стабилни, а накрая бива предаден от най-любимия човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари