IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво хората търсят в Google относно секса

19 юни 2021 21 00

Въпросите, които вълнуват всеки човек

Снимка: Istockphoto

Сексът отдавна не е тема табу, но много хора все още отказват да говорят за него открито. Дори да имат важни въпроси! Как намират отговорите? Лесно е, днес има Google. Търсачката днес е най-използваното средство за намиране на информация и там има отговори на всичко. А освен отговорите, можете да намерите и най-често задаваните въпроси. Ето и какво вълнува голяма част от населението относно темата за секса:

Защо сексът ме кара да се чувствам толкова добре?

Човешкият контакт води до освобождаване на хормони, носещи усещане за удоволствие и спокойствие. Серотонинът, окситоцинът и допаминът са „виновни“ затова, да се чувствате тоооолкова добре по време на интимност, особено след като достигнете оргазъм, когато е пикът на тяхното нарастване и освобождаване в тялото.

Как да получа оргазъм?

Като за начало с практика и четене. Разберете кои са ерогенните ви зони и ги стимулирайте с ръка. При мъжете и жените са на различно място, така че трябва да тествате. Веднъж щом ги откриете, ще ви е много по-лесно да достигнете оргазъм и с партньор, а и ще разберете какво ви възбужда и харесва.

Нормално ли е да сънувам еротични сънища?

Да, съвсем нормално е. Сънищата често подсъзнателно показват какво силно желаем или обратното – какво ни тревожи и плаши. Ако отдавна не сте имали сексуален контакт и се нуждаете от интимност, има голяма вероятност да сънувате еротика. Друга вероятност е ако сте гледали някой възбуждащ филм или порно непосредствено преди да заспите и умът ви пресъздава видяното по свой си начин.

Ако наскоро сте хлътнали по представител от другия пол, също можете да пресъздадете копнежа си по него/нея чрез еротичен сън.

Какво да направя, ако имам някаква инфекция/болест, предадена по полов път?

За начало, не се самодиагностицирайте. Ако забележите нещо нередно в интимната зона, веднага потърсете специалист, който да ви прегледа и да ви предпише необходимото лечение.

Как да свършвам по-бавно?

Този въпрос, логично е задаван от мъжете. Лекарите често препоръчват, когато усетите че достигате до момента на еякулация да спрете всякаква стимулация, докато усещането намалее и след това да продължите.

Колко често трябва да правя секс?

Няма определена бройка – когато имате желание, тогава трябва да правите секс. При някои хора либидото е по-силно, други са доволни да имат интимни изживявания с партньора си веднъж месечно. Всичко е строго индивидуално.

Защо изпитвам болка по време на секс?

Ако правите секс за пръв път, вероятността да изпитате болка е голяма (при жените), тъй като трябва да преминете процеса на разкъсване на химена.

В случай, че не ви е за пръв път, проблемът може да се корени в липса на достатъчно лубрикация, несъвместимост поради различие в размерите и т. н. Опитайте различни пози и вижте дали болката не е вследствие на неудобно разположение на телата ви.

Предпазните мерки предотвратяват ли бременност на 100%?

Контрацептиви под различна форма и презерватив дават сигурност от 99 % при правилна употреба (навременен и редовен прием и здрав кондом, поставен правилно ) и все пак много рядко може да се получи изключение от правилото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари