IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 важни неща за щастлива и пълноценна връзка

22 август 2021 21 00

Изпитано и работи

Снимка: Pexels

Щастието не идва само - трябва да го търсите и да работите постоянно за постигането му. Това важи както в личен, така и в професионален план. Хората се променят и това оказва значение във връзката. Ето защо трябва да спазвате някои важни правила и да си “сверявате часовника” с партньора от време на време, за да се уверите в една посока. 

1. Първо, трябва да се уверите, че индивидуалните и общите ви цели си съответстват. Това е от решаващо значение за създаване на хармония и ви позволява да достигнете мечтите си. След като се убедите, че имате обща визия, няма ограничение за това, което можете да постигнете заедно.

2. Говорете за това къде искате да бъдете и какво искате да правите през следващите шест месеца до две години. След това обсъдете, представете си и обмислете къде искате да бъде животът ви след пет, 10 и 20 години. Бъдете позитивни и се насочете към реалистични неща като маркирате как ще действате за постигането им. 

3. Уверете се, че общите ви цели, ви карат да се чувствате добре и не са в противовес с вашите индивидуални. Не можете да постигнете нещо, което противоречи на вашите ценности. 

4. Уверете се, че целите ви са конкретни, постижими и реалистични, за да не се разочаровате, ако все пак не се изпълнят в желания от вас период. 

5. Празнувайте и се наслаждавайте заедно на всеки успех - личен и общ.  Хубавите моменти сближават и създават спомени и усещане за принадлежност, което е много ценно в една връзка. 

6. Уговорете се как да останете отговорни към ангажиментите, които сте поели един към друг. Не става въпрос за награди и наказания, а за начин, който да вдъхва спокойствие и на двама ви, че и другият е посветен на общите цели и ще се бори за реализирането им.

7. Давайте си пространство както за да реализирате личните си цели, така и за да може партньорът ви да го направи. Много е важно в тези моменти да намирате начин да го подкрепяте и да го насърчавате да експериментира и да продължи напред. 

8. Съгласете се помежду си да търсите и приемате обратна връзка. Никой няма всички отговори, така че създайте структура за подкрепа, която да ви помогне да постигнете желанията си. Двойките, чиито връзки се поддържат от приятели и семейство, постигат целите си и имат по-щастливи връзки.

9. Запишете и прегледайте целите си и ако се чувствате комфортни, ги поставете на видимо място. Проучване твърди, че хората, които са записвали целите си, са ги постигали 97 процента по-често от тези, които не са.

10. Не забравяйте, че всичко, което правите заедно, има два пъти по-голяма сила от това, което правите сами. Създаването на цели като двойка или семейство е не само здравословно за връзката ви; трябва да е и забавно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари