IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Твоите кафяви очи доминиращи

16 юни 2010 09 25

Мъжете с кафяви очи изглеждат по-привлекателни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Както нееднократно установихме, жените си падат по по-властни мъже. Това е така, независимо дали го отричат или не, или дали го осъзнават или е подсъзнателна функция на съзнанието им.

Причините са известни на всички: Доминиращият мъжкар създава впечатление на силен и способен да се грижи за женската, както и да я дари със здраво поколение. С една дума – алфа отвсякъде.

Просто е.

Това което не знаехме обаче е, че всъщност това е причината дамите да си падат по тъмнооки господа. Не че синеоките са за изпускане, но друго си е здравия тъмен субект.

Чешки учени разгадаха каква е причината за тази зависимост.

Оказа се, че мъжете с кафяви очи изглеждат по-доминиращи в сравнение със синеоките, но причината не е в цвета на очите, а във формата на лицето.

Екип от Карловия университет в Прага показал на 62 души снимки на 80 лица - 40 мъже и 40 жени, като ги накарал да ги оценят за доминантност.

Някои от снимките били обработени, за да бъде сменен цветът на очите.

Резултатите във всички случаи били еднакви.

Лицата на тъмнооките мъже били оценени като по-властни и контролиращи, отколкото на синеоките, дори когато на снимката очите им не били тъмни. Ефектът обаче не важал за женските лица.

Мъжете с кафяви очи обикновено имат по-големи брадички и уста, по-широк нос, по-дебели вежди от синеоките.

чените обаче не могат да обяснят защо цветът на очите е свързан толкова тясно в чертите на лицето.

Сините очи са се появили преди 10 000 до 6000 години с генна мутация, която намалила производството на кафявия пигмент меланин в ириса.

Преди това всички хора били с кафяви очи. Сега гените за цвета на очите са около 10.

Едната възможност, според специалистите е гените за цвета на очите да управляват и други неща в организма или да са свързани с други гени, които го правят, като тези, които регулират производството на тестостерон.

Възможно е също хората да се държат различно с децата в зависимост от цвета на очите им, т.е. да глезят повече синеоките, докато са малки.

Социалният статут може да промени хормоналният баланс и това да се отрази върху формата на лицето.

КоментариКоментари

nefertiti88 ( преди 13 години )
МОЯТ МЪЖ Е С КАФЯВИ ОЧИ,***,ВИСОК И С АТЛЕТИЧНО ТЯЛО.КАТО МЕ ПОГЛЕДНЕ СЕ РАЗТАПЯМ,ТЪМНООКИТЕ МЪЖЕ СА ПО ПРИВЛЕКАТЕЛНИ СИНЕОКИТЕ МЪЖЕ СЪЩО СА СЕКСАПИЛНИ,НО НА МЕН СПЕЦИАЛНО ПО НЯКОЙ ПЪТ МЕ ОТБЛЪСКВА СТУДЕНИНАТА В ОЧИТЕ ИМ..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
belushka17 ( преди 13 години )
Според мен синеоките са нежни и чаровни, но тъмнооките направо с поглед могат да ме размажат :) Винаги съм мислела, че само аз си умирам за тъмнооки мъже обаче явно работата е била друга :) Единствения синеок мъж за когото си умирам е Антъни Хопкинс :) Просто е ужасно галантен но умислен такъв едни роли му вкарват направо да си умреш от кеф докато го гледаш :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
katerica ( преди 13 години )
Аз пък харесвам синеоки :)) Всъщност синеоките са мистериозни по някакъв техен начин и затова са интригуващиИначе, и по тъмнооки съм си падала, просто цветът на очите не е толкова определящ- важно е цялостното излъчване и отношението
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
keiti ( преди 13 години )
Никога не съм харесвала синеоки блондини-някак си статията го описва точно, не изглеждат мъжкари, а по-скоро момченца. Друго си е тъмноок мъж;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Shushoni ( преди 13 години )
"Сините очи са се появили преди 10 000 до 6000 години с генна мутация" - хах, това признавам си не съм го чувала до сега. Много интересно наистина! Иначе, уж се твърдя че си падам по синеоки, а се хлътвам сериозно по кафеви очи...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
barovkata ( преди 13 години )
зелени измамни кафяви чувствени сини наелектризиращи...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
whow! ( преди 13 години )
Сините очи са за флирт, кафевите - за Любов. Много по- топли и чувствени са. Но и аз винаги първосигнално съм привлечена от синеоки господа :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Сини очи предизвикват интерес, но *** изглежда по-уравновесени. СИнеоките са непостоянни и флиртаджии ;))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Stardust ( преди 13 години )
Първо да видим какво има зад очите. После ще им гледаме цвета :) Сега съм се спряла на един остър ум зад сини очи :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Баткото от снимката е секси, да.Но по мое наблюдение - повечето жени предпочитат блондс, поне от моите познати, де. Аз харесвам всякакви пък. Но каточели малко повече брюнети, наистина.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар