fallback

Знаците, че връзката ви вече е станала прекалено скучна

27 May 2022 21:00

И е време да промените нещо

Снимка: Istockphoto

Един от най-големите страхове на всяка двойка е, че връзката в един момент ще се изчерпа и двамата ще си омръзнете. истината е, че такъв риск съществува, затова отношенията между партньорите трябва постоянно да се поддържат развиват и да търсят нови и нови предизвикателство. Рутината е нещо, което убива всяка връзка и трябва да бъдете внимателни. Ето кои знаци ще ви подскажат, че сте влезли в зоната на скуката и трябва спешно да промените това или просто да смените половинката:

Нямате какво да си кажете

Споделянето е част от всяка връзка. Когато обаче двама души са дълго време заедно те се опознават много добре и понякога няма какво да си кажат. Това е нормално и дори здравословно, стига да не е ежедневие. Ако вече не изпитвате нужда да споделяте с партньора си и дори да се вълнувате от неговото ежедневие, връзката ви вече е започнала да става скучна и безцелна. 

Предпочитате да гледате филм, вместо да прекарвате време с партньора си 

Дори във връзка е хубаво човек да прави някои неща сам. Когато обаче дори гледането на филми - нещо доста тривиално - предпочитате да правите сами, вместо да прекарате време с половинката си, това е червен флаг, че връзката ви се изчерпва. 

Дори не се ядосвате на половинката 

Там където има емоции, има страст и грижа. Ако вече дори не можете да се ядосате на любимия човек, то се замислете дали изпитвате нещо към него или ви е все тая. 

Започвате да се оглеждате в други мъже

Гледането не е грях, нито изневяра, ако е просто любопитство. В случай, че започнете все по-често да се оглеждате в други мъже и те да разплават фантазията и въображението ви, карайки ви да си представяте какво би било да сте заедно, имате сериозен проблем във връзката си и е въпрос на време да изневерите. Очевидно вече сте загубили интерес към партньора си. 

Можете да предвидите как минава всеки ваш делник и празник 

както казахме, рутината е истински убиец на връзки. Колкото по-предвидим е един човек и едни отношения, толкова по-бързо ще ви писнат и ще закопнеете за нещо друго. 

Правите секс по задължение

В началото на всяка връзка сексът е интересен, страстен и възбуждащ. С времето тези чувства може да намалеят, но това да не направи интимността неприятна или нежелана. Когато обаче се стигне до момент, в който за вас сексът е просто едно задължение, което изпълнявате механично и без желание и удоволствие, определено имате проблем във връзката си, който може да корени във факта, че отношенията ви се скучни и дори изчерпани. 

Какво да направите? 

Като за начало, говорете с партньора си. Обяснете му какво чувствате или не чувствате. Попитайте го дали и той усеща нещата по същия начин. 

Помислете внимателно дали нещата са поправими и дали искате да работите за тази връзка или вече е прекалено късно. Ако искате да се опитате да я направите интересна и вълнуваща и все пак държите на човека до вас, заедно решете кое как да промените, за вкарате спонтанност, емоции и по-вълнуващи моменти.

Ако трябва говорете и със специалист, който да ви помогне в тази насока. 

В случай, че не искате да работите върху връзката си, може би е време да сложите край, да останете насаме със себе си и да решите дали ще търсите нов партньор или просто сте в момент, в който искате да останете сами. 

Автор на статията:
Tialoto.bg
Сподели
връзка промяна скука
8 коментара
fallback