IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зодиите, които все се чувстват емоционално пренебрегнати

14 юни 2023 17 30

Тези знаци понякога дори си внушават, че са игнорирани от своя партньор

Istock

Istock

Някои хора са склонни да се чувстват изключително пренебрегнати, особено във връзката си, като понякога дори сами си внушават, че половинката им се държи студено и апатично. Те все си мислят, че партньорът им не ги обича достатъчно или пък смятат, че не ги обгрижва, така както би трябвало. Често тези личности се чувстват изоставени, игнорирани и лишени от нежност, романтика, страст и любов, като в същото време проблемът идва от тях.

Нека да разгледаме зодиакалните знаци, които са склонни най-често да се чувстват емоционално пренебрегнати от половинката си, понякога без основателна причина:

Близнаци

Представителите на този въздушен знак процъфтяват в разговорите с половинката си и като цяло имат нужда от интелектуално стимулиране, а не толкова от страст. В същото време, когато се чувстват емоционално пренебрегнати, те могат да станат неспокойни, търсейки утвърждаване на собствената си стойност и търсят връзка другаде. Близнаците изневеряват най-често не водени от страст, а по-скоро защото са се почувствали неоценени от своята половинка. Те през целия си живот са склонни да се борят с чувството си на емоционална отдалеченост от своите сексуални партньори, но проблемът често си е в тях самите.

Рак

Хората, родени под този воден знак, са дълбоко емоционални и чувствителни. Те жадуват за емоционална близост, стабилна връзка и сигурност във връзката. Когато се почувстват пренебрегнати или неподкрепени от своя любим човек, те могат лесно да се потиснат, дори да се депресират и вместо да говорят за това как се чувстват, те по-скоро са склонни да се затворят в своята черупка и да започнат да се самосъжаляват. По този начин Раците вместо да изгладят недоразуменията със своя любим човек, те по-скоро започват да си внушават, че не са достатъчно обичани и/или желани от него и още повече влошават отношенията.

Дева

Личностите от този земен знак са известни със своето внимание към детайла и отдаденост към другите. Въпреки това, те също лесно могат да се почувстват пренебрегнати, особено когато собствените им емоционални нужди не са удовлетворени от техния партньор. Девите са склонни да анализират прекалено много чувствата си, както и да бъдат твърде критични към самите себе си. Те винаги хвърлят вината за проблемите в отношенията си с половинката върху самите себе си и са склонни да се самосъжаляват. Освен това те се фокусират твърде много върху усещането си, че не са достатъчно уважавани, обичани или желани от партньора и дори това да не е така, те сякаш предизвикват събитията в тази посока.

Водолей

Хората от този въздушен знак ценят независимостта си в отношенията и държат на интелектуалната връзка с партньора си, повече от сексуалната. Въпреки това, те могат да се почувстват емоционално пренебрегнати, когато нуждата им от емоционална интимност и разбиране не е посрещната по начина, по който те очакват. В такива моменти Водолеите могат да се откъснат емоционално от своя партньор и да потърсят утеха в собствените си мисли и идеи. Тази тяхна склонност внезапно да се самоизолират, всъщност е най-големият им проблем във връзките им, защото води до отдалечаване с партньорите им. 

Риби

Риби е състрадателен и емпатичен знак, който търси емоционална дълбочина в отношенията. Когато се чувстват емоционално пренебрегнати, хората от този воден знак могат да се оттеглят във вътрешния си свят и да бъдат завладени от чувства на тъга и самосъжаление. Понякога хората от тази зодия се чувстват не достатъчно харесвани, подкрепяни и/или желани, без реално да има причина за това – по-скоро те преувеличават някакви негативни реакции на половинката си и си правят генерални заключения, че този човек не ги обича истински.

За още новини от света на астрологията, съвети за красота и модни тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари